O vorbă din bătrâni spune că legendele nu mor niciodată, iar asta datorită momentelor care le-au adus la acest rang, datorită valorilor după care s-au guvernat și în mod special datorită lecțiilor lăsate pentru generațiile viitoare.

Foto: captură Look Sport

Într-o categorie atât de specială se regăsește Remus Câmpeanu, un nume de referință pentru fotbalul clujean și cel românesc, un lord al sportului rege, care și-a dedicat întreaga viață unui singur club. A strâns peste 300 de apariții în aproape 15 ani petrecuți la Universitatea Cluj, pentru care a înscris trei goluri, unul dintre ele în finala Cupei României din 1965, câștigată de studenți cu 2-1 împotriva lui Dinamo Pitești (actuala FC Argeș), unde evolua un alt personaj remarcabil din fotbalul nostru, este vorba de Nicolae Dobrin.

Săptămâna trecută, Remus Câmpeanu a părăsit această lume la vârsta de 82 de ani, să joace din nou cu Zoli Ivansuc și alte glorii ale formației ardelene plecate dintre noi, după cum spunea într-un interviu parcă prevestitor de acum cinci ani, acordat pentru colegii de la Actual de Cluj.

Întâlnindu-l pe nepotul lui Remus Câmpeanu, la înmormântarea marelui apărător, am aflat cum a prins drag de balonul rotund cu ajutorul sfaturilor primite de la unchiul său.

”Sunt foarte lovit de decesul unchiului meu. Unchiul Remus a fost pentru mine mai mult decât un unchi, a fost un idol. E legenda numărul unu în sportul clujean. Tot ce a făcut, a făcut cu inima. Tot ce a putut a dat pentru Universitatea Cluj. Sper să rămână un idol și un exemplu pentru toți cei care îmbracă tricoul lui <<U>>. Când spui Universitatea Cluj, spui Remus Câmpeanu, și eu sunt mândru că sunt nepotul lui. Ce mi-a dat el în viață, ca îndrumări, m-a ajutat să-mi fac și eu drumul. A văzut în mine un mare talent în fotbal. Când eram deja o mare speranță la <<U>> mi-a spus că talentul nu înseamnă nimic dacă nu este și o muncă multă în spatele acestui talent”, mi-a declarat Septimiu Câmpeanu într-un interviu pentru LOOK SPORT.

Septimiu Câmpeanu (63 ani) a evoluat în două rânduri la Universitatea Cluj (1974-1982, respectiv 1984-1988), unde a înscris 149 de goluri. În intervalul 1982-1984 a îmbrăcat tricoul Stelei, pentru care a marcat 21 de goluri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.