JSport.roJSport.ro
Sursă foto: Facebook Luceafărul Ghirişu Român

Sâmbăta în peluză, duminica pe teren. Aşa îşi trăiesc weekend-ul câţiva ultraşi ai Peluzei “Şepcile Roşii”, cunoscuta galerie a Universităţii Cluj.

În frunte cu liderul fanilor din peluză, Boxa, aceştia au echipă de fotbal în Liga a V-a, zona Mociu, județul Cluj, iar cel mai îndrăzneţ obiectiv de până acum şi l-au fixat chiar în 2018.

Răzvan Moldovan (Boxa), Alin Moldovan, Dragoș Pușcaș, Rareş-Călin Căpraru, Vlad Rus, Paul Turc şi Raul Tat sunt cei şase membri ai Peluzei “Şepcile Roşii” care fac parte din echipa Luceafărul Ghirişu Român.

Formaţia din zona Cluj a Ligii a V-a s-a înfiinţat acum 17 ani şi a câştigat campionatul cu patru ani în urmă. Pentru cei şapte suporteri ai Universităţii Cluj, această echipă reprezintă un refugiu de la rutina zilnică, iar atunci când meciul lor se suprapune cu cel al lui “U”, alegerea este simplă: Universitatea Cluj.

,,Când «U» era în Liga 1, meciurile noastre se suprapuneau, dar majoritatea mergeam la meci la Universitatea. Acum le putem îmbina bine pentru că Universitatea joacă vineri sau sâmbătă, iar noi jucăm duminica şi o facem din plăcere”, a explicat Răzvan Moldovan, care este şi căpitanul echipei.

Sursă foto: Facebook Luceafărul Ghirişu Român
De la stânga-rândul de sus: Răzvan Moldovan, Dragoş Puşcaş, Gabriel Tat 
De la stânga-rândul de jos: Paul Turc, Alin Moldovan, Vlad Rus (ultimul)

Din cei şapte, Boxa a fost primul care a îmbrăcat tricoul Luceafărului, iar apoi, la insistenţele lui, încet-încet au venit şi restul jucătorilor, ultimul fiind Paul Turc, în această iarnă.

,,Eu am venit la echipă la insistenţele lui Boxa. Nu s-a chinuit prea mult să mă convingă pentru că echipa la care jucam în ultimul timp, Amefa, cam tot pierdea meci după meci. Mie nu îmi place să pierd și mi-am zis că merită să încerc, poate e mai bine şi uite că aici am găsit un colectiv cât de cât unit. Eu merg de plăcere, pentru puţină mișcare, iar când faci ceva cu drag, nu poate să ți se pară greu nimicCând intrăm în teren suntem concentrați la joc, nu ne gândim cine și ce este în viața de zi cu zi. Înainte și după meci atmosfera e relaxantă, râdem, glumim împreună”, a mărturisit Raul Tat.

„Vrem locul 1”

Vlad Rus a fost adus la echipă de Răzvan și spune că e o plăcere să joace alături de „frații” din Peluză: ,,Am fost chemat de Răzvan să ajut echipa și de domnul Costel cel care se ocupă de echipă. M-au convins prin simplu fapt că vor să câștige campionatul și pentru că sunt mulți cunoscuți în echipă și foști colegi de fotbal cu care am mai jucat. De obicei joc fundaș dreapta, dar acum joc pe stânga pentru că acolo mă folosește antrenorul și încerc să îmi fac cât mai bine treaba și să ajut echipa. E o plăcere șă joc în aceeași echipă cu suporterii Universității Cluj și mai ales știind că Răzvan e liderul galeriei și în același timp și căpitanul echipei, are atitudine şi aduce un plus echipei”.

Deşi campionatul Ligii a V-a pare mai lejer decât cel din ligile superioare, Răzvan Moldovan contrazice această teorie. “Adversarii sunt duri, iar terenurile sunt foarte grele, mai ales când plouă. Atunci terenul e plin de noroi”.

Răzvan Moldovan / Sursă foto: Arhivă personală Răzvan Moldovan

„Noi încă n-am avut performanță, dar anul acesta vrem să obţinem locul 1! Chiar în satul la care jucam sunt U-iști înrăiți, iar clasarea pe locul 1 a Luceafărului ar fi extraordinară pentru noi”, a spus Răzvan Moldovan.

Luceafărul Ghirișu Român este lider în Liga a V-a cu 44 de puncte, având 14 victorii, două egaluri și o înfrângere, iar golaverajul este 70-19. Distanța față de locul doi, ocupat de AS Recolta Frata, este de 9 puncte, iar obiectivul Luceafărului este aproape îndeplinit cu opt etape înainte de finalul sezonului competițional.

Joma - JSport.roJSport.ro

1 COMENTARIU

  1. Un articol prost făcut din punctul meu de vedere. Am fost adversarul Ghirișului timp de 12 ani si chiar am prieteni care inca joaca acolo si am rămas surprins sa vad ca nu s-a scris nimic despre ei. Echipa asta nu sta doar in ultrasii U-isti si consider ca este lipsa de respect si profesionalism sa pui poza cu echipa dar sa evidențiezi doar 6 jucători. In rest, felicitări băieți pt ce ați realizat anul asta! Va salut, Tzinderu, Sandu, Suciu, Boia, Calin, si restul despre care nu s-a vorbit deloc aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.