JSport.roJSport.ro
foto: Cosmina Macicasan
foto: Cosmina Macicasan

Unirea Jucu traversează un sezon aproape perfect până acum în seria a 5-a din Liga a III-a. Formaţia pregătită de Gică Barbu a acumulat o singură înfrângere în opt etape şi se află la doar două puncte în spatele primului loc în clasament.

O echipă de mijlocul ierarhiei în campionatul precedent, trupa din „comuna Nokia”, Jucu devenind cunoscută astfel în România după ce compania de telefoane mobile a avut aici o unitate de producţie, are planuri complet schimbate în acest sezon. Eliminată la penalty-uri de către Metalurgistul Cugir în Cupa României, formaţia clujeană şi-a unit toate forţele rămase pentru campionat, acolo unde a schimbat o dată liderul prin victoria, 2-1, cu CSM Sighet.

„Dacă eram mai concentraţi în faţa porţii poate eram mai sus în clasament. Oricum, e bine că nu cedăm când primim gol şi, chiar dacă este foarte greu, încercăm să luptăm pentru primul loc în clasament”, a declarat, recent, antrenorul Unirii.

Următorul exament pentru elevii lui Gică Barbu va fi la Dej, acolo unde „Unirile” din judeţul Cluj se vor duela sâmbătă, de la ora 15:00.

foto: Facebook
foto: Facebook

Retrogradată anul trecut, dar rămasă în liga a treia datorită „bunăvoinţei” FRF, formaţia dejeană a început promiţător campionatul. De departe cea mai slabă echipă în sezonul trecut, Unirea Dej a reuşit să strângă şapte puncte până acum, suficiente pentru un loc 11 momentan, fără prea mari emoţii privind retrogradarea, mai ales că, din această serie, nu cade nicio echipă în mod direct. O garanţie că trupa dejeană nu vrea să mai aibă probleme cu zona retrogradării este şi instalarea recentă a lui Alpar Meszaros, fost tehnician în Liga I, pe postul de antrenor principal al echipei.

sanatateaColega de suferinţă a Dejului în campionatul trecut, Sănătatea Cluj a continuat în liga a treia tot după o cerere făcută la FRF, iar acum e decisă să rămână prin forţe proprii în al treilea eşalon din fotbalul românesc. „Viruşii verzi” ocupă un loc călduţ la jumătatea clasamentului după opt etape, mai aproape de primul loc decât de ultimul, astfel că fotbaliştii pregătiţi de Marius Semeniuc şi-au asigurat o oarecare linişte încă de la început. Clujenii vor primi, vineri, vizita celor de la FC Zalău, echipă care a pierdut şase meciuri până acum, astfel că cele trei puncte par a avea o singură destinaţie.

Locul I în clasament este ocupat momentan de Avântul Reghin, iar la finalul campionatului echipa cu cele mai multe puncte va promova în liga secundă, în timp ce „lanterna roşie” va disputa un meci de baraj pentru rămânerea în a treia ligă.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.