JSport.roJSport.ro

Unirea Dej traversează, chiar în Săptămâna Mare, cea mai agitată perioadă din ultimii ani. Rezilierea contractului dintre club şi antrenorul Gheorghe Barbu pare departe de a se finaliza, asta chiar dacă finanţatorul Mircea Itu l-a rugat pe Cristi Dulca să se ocupe, alături de Eusebiu Şuvagău, de pregătirea echipei, acesta din urmă urmând să fie şi noul antrenor principal.

Din punctul de vedere al lui Barbu, pe de altă parte, situaţia nu e deloc la fel de clară, antrenorul Unirii prezentându-se astăzi la antrenament. Şedinţa de pregătire a fost devansată cu o oră, însă, faţă de ce ştia antrenorul dejenilor, astfel ca acesta nu a mai putut să conducă antrenamentul.

Barbu a mai avut, în schimb, o nouă discuţie cu finanţatorul Mircea Itu, rămasă tot fără rezultat, astfel că antrenorul a sunat inclusiv la Federaţia Română de Fotbal (FRF) pentru a anunţa prin ce trece la Dej.

“Nu am reuşit să reziliem contractul şi, din punctul meu de vedere, sunt antrenorul Unirii Dej şi mâine mă voi prezenta la meci. Acum să vedem, că am înţeles că au nu ştiu ce metode şi nu o să fiu trecut pe foaie. I-am zis şi domnului Itu azi că normal era să-mi mulţumească pentru că am făcut 19 puncte în tur, la început zicându-mi că fac maxim 5-6, iar cu cele patru din retur practic sunt scăpaţi de la retrogradare. În schimb, prin ce îmi fac ei acum, asta-i mulţumirea pentru munca depusă în tur. Eu am vorbit şi la Federaţie, la Şcoala Federală de Antrenori, şi le-am spus că nu sunt lăsat să fac pregătirea echipei şi că nu mi se pare normal, pentru că sunt antrenor principal. Am explicat acolo lucrurile şi mâine va veni o notificare ca să fie explicată situaţia mea. Le-am spus şi că fac antrenamente peste programul stabilit de mine, ca azi deja era început antrenamentul când am venit eu şi că îmi sunt încălcate drepturile. Eu vreau să reziliem, dar dacă nu putem, atunci lasă-mă să-mi fac treaba”, a declarat, pentru CJSport.ro, Gheorghe Barbu.

Tehnicianul din acte al Unirii a făcut referire şi la anumite “lucruri jignitoare” pe care acesta le-ar fi suportat chiar din partea lui Mircea Itu în acest campionat, dar s-a luat şi de prietenul său, Cristi Dulca, cel care a venit şi astăzi la antrenamentul dejenilor, după o discuţie avută ieri cu Barbu.

“Au fost nişte lucruri foarte jignitoare pe care nu vreau să le spun deocamdată. E păcat, pentru că am muncit şi eu ştiu în ce condiţii şi ce lot am avut. Cred că suntem singura echipă cu doar o înfrângere acasă şi doar trei goluri primite, şi tu, ca finanţator, ar trebui să vii să-mi mulţumeşti pentru munca depusă. Pe de altă parte, nu l-am înţeles nici pe Dulca ce a mai căutat astăzi la antrenament. Am avut ieri o discuţie cu el, ok, să zicem că l-am înţeles că nu ştia până ieri, dar i-am explicat exact că încă sunt antrenorul echipei şi nu mi se pare normal să vină şi azi la antrenament, că azi ştia deja. Eu, să fi fost în situaţia lui, nu mă prezentam la echipa care mă chema până când nu se rezolvau probleme de acolo. El a venit şi s-a băgat peste mine, nu mi se pare normal dacă îţi respecţi meseria. Din punctul meu de vedere, Unirea Dej are antrenor la ora asta”, a mai declarat Barbu.

Potrivit unor surse apropiate de conducerea clubului, finanţatorul Mircea Itu este decis să rezolve mâine probleme contractuale cu Gheorghe Barbu. Acesta se pare că s-a supărat pe tehnician după ce Barbu nu a fost cu echipa la Mediaş în meciul din etapa precedentă, antrenorul acuzând o răceală.

Un act adiţional, însă, apărut după incidentele de la meciul Unirea Dej-Sănătatea Cluj, se pare că reprezintă piedica cea mai mare în rezilierea contractului dintre cele două părţi.

Unirea Dej va juca, mâine după-amiază, cu Recolta Dorolţ, în etapa a 23-a a Ligii a III-a, pe stadionul Municipal.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.