JSport.roJSport.ro
foto: frf.ro
foto: frf.ro

România a pierdut, 1-3, meciul cu Elveţia, din cadrul grupei a 11-a de calificare la Turul de Elită pentru EURO 2016, rezervat jucătorilor sub 19 ani, însă atacantul Sănătăţii Cluj, Theodor Botă, a fost în prim-plan în ultimele 10 minute ale partidei de la Oradea.

Primul jucător din istoria „viruşilor verzi” convocat la echipa naţională a evoluat ca portar în finalul meciului, după ce goalkeeper-ul „tricolorilor” mici, Ionuţ Pop, a fost eliminat în urma unui fault în careu. Infracţiunea a avut loc în minutul 82, la scorul de 1-2, iar cum selecţionerul Andrei Spier a efectuat toate schimbările până în acel moment, Theodor Botă a trecut în poartă pentru ultima parte a meciului.

Chiar dacă jucătorul Sănătăţii a luat gol din penalty-ul dictat de arbitru, acesta a avut o paradă demnă de cei mai buni portari în minutul 87, atunci când a scos de sub bară o minge trimisă perfect, din lovitură de liberă, de către elveţieni, potrivit frf.ro. Botă a limitat, astfel, proporţiile scorului, însă eşecul din faţa Elveţiei nu a contat foarte mult în clasament, în condiţiile în care cele două naţionale s-au calificat împreună la Turul de Elită.

România, ca şi adversara ei de astăzi, de altfel, a câştigat precedentele două meciuri ale grupei, cu Insulele Feroe şi Andorra. Atacantul Sănătăţii a evoluat 60 de minute în primul meci, cu Insulele Feroe, 15 minute în întâlnirea cu Andorra, fiind introdus din postura de rezervă şi a prins toate minutele în meciul cu Elveţia, în care a evoluat inclusiv în poartă.

Joma - JSport.roJSport.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.