foto> facebook/ cfr1907.ro

CFR Cluj a pornit cu dreptul în noua ediție a grupelor Europa League. Ardelenii au înscris de două ori în poarta lui ȚSKA Sofia, dar până să-l facă fericit pe Dan Petrescu, jucătorii campioanei României au trăit periculos în prima repriză.

Primul semnal de alarmă a venit în minutul trei. Yomov a tras puternic, însă tabela a rămas intactă grație intervenției miraculoase a lui Bălgrădean. Tensiunea a revenit, însă, patru minute mai târziu.
Sow a interceptat un balon pasat lent de Burcă spre Bălgrădean, dar goalkeeperul clujenilor a salvat din nou seara cu o respingere grandioasă. Până la pauză, Sow și-a încercat încă o dată norocul, dar succesorul lui Arlauskis din poarta CFR-ului a fost încă o dată erou. În cele din urmă, trupa lui Petrescu a înscris prin Susic, dar golul nu a fost validat din cauza unui fault în atac al croatului Djokovic.
Pauza a fost cel mai bun sfătuitor pentru gruparea din Gruia. Fotbaliștii campioanei României au fost receptivi la lecția predată de Petrescu după o primă parte foarte dificilă. Semnul că punctele forte ale adversarilor au fost descoperite nu a întârziat. La mai puțin de un sfert de oră de când arbitrul a fluierat începutul celui de-al doilea mitan, CFR a obținut o lovitură de colț. Deac a centrat perfect, Rondon a reluat cu capul și mingea s-a oprit în plasa echipei unde au evoluat în trecut Florentin Petre și Ianis Zicu.
Peste alte 20 de minute, Deac a închis tabela după un penalty scos de Debeljuh, care a fost atins de Youga. Cu un gol și o pasă de gol, Deac este omul meciului de la Sofia. Nu trebuie uitați, însă, nici Bălgrădean, Rondon, Debeljuh, Camora, Vinicius sau Păun. Pentru CFR a fost a 11-a victorie obținută în grupele unei competiții europene (5 în Champions League și 6 în Europa League). Trebuie punctat, de asemenea, că CFR a respectat tradiția la primul meci din grupă, unde s-a impus de fiecare dată.
Azi s-a întâmplat cu ȚSKA Sofia, în 2019 cu Lazio (2-1), în 2012 cu Braga (2-0), în 2010 cu Basel (2-1), în 2009 cu FC Copenhaga (2-0) și în 2008 cu AS Roma (2-1).

CFR Cluj

Bălgrădean
Camora
Burcă
Vinicius
Susic
Djokovic
Hoban
Deac
Debeljuh
Păun
Deac

Au mai intrat: Chipciu, Pereira, Vojtus, Carnat. Antrenor: Dan Petrescu

Articol scris de Robert Popa

Jsport.ro - Magazinul tau de incaltaminte si imbracaminte