JSport.roJSport.ro

iuliu muresanCFR Cluj va dedica memoriei lui Patrick Ekeng eventuala câştigare a Cupei României în faţa lui Dinamo, a anunţat conducerea clubului. De asemenea, o replică a trofeului ar putea ajunge în Camerun, unde va fi înmormântat fotbalistul.

Decesul tragic al fotbalistului camerunez Patrick Ekeng, de la Dinamo Bucureşti, pe terenul de fotbal, a solidarizat întreaga lume a sportului cu balonul rotund din România. Federaţia Română de Fotbal a amânat meciurile din zilele care au urmat, dar şi finala Cupei României, în care „câinii roşii” urmează să joace cu CRR Cluj, reprogramată pentru marţi 17 mai, pe Naţional Arena.

Pregătită ca după meciul din deplasare cu Petrolul Ploieşti să ia direct drumul capitalei pentru finala care urma să aibă loc pe 10 mai, CFR-ul a făcut cale întoarsă la Cluj iar conducerea clubului a postat pe site-ul oficial un mesaj de solidarizare cu toată suflarea dinamovistă şi de condoleanţe pentru familia fotbalistului.

Îi dedică trofeul lui Ekeng

Preşedintele formaţiei clujene, Iuliu Mureşan, a anunţat în această săptămână că clubul îi va dedica trofeul fotbalistului Patrick Eckeng.

„O să dedicăm Cupa aceasta, dacă o câştigăm, în primul rând lui Ekeng, fie iertat şi după aceea suporterilor noştri”, a declarat Iuliu Mureşan pentru TVR.

„Cu siguranţă o vom dedica, pentru că este un jucător care şi-a pierdut viaţa la locul de muncă, toată lumea este alături de familia lui şi de clubul Dinamo, pentru că trec prin momente foarte grele”, a completat şi fotbalistul Lucian Goian.

O replică a trofeului, în Camerun

Conducerea clubului Dinamo a anunţat că în cazul câştigării Cupei României, trofeul, mai exact o replică a acestuia, ar putea ajunge în Camerun, ţara de origine a sportivului.

„Încercăm să ne mobilizăm atât cât putem noi, suporterii și toată suflarea dinamovistă, pentru meciul de marți. Nu avem ce face, dacă vrem să comemorăm memoria acestui jucător trebuie să o facem și pentru el, să jucăm, să ne mobilizăm, să strângem rândurile, să arătăm că suntem puternici și această Cupă să o câștigăm și să o trimitem acolo unde el se va odihni. Dacă noi vom câștiga finala, Cupa va fi trimisă în Camerun, acolo va dăinui lângă somnul etern al lui Patrick, iar dacă va câștiga CFR, la fel, îi vom ruga să trimită această Cupă în Camerun”. „Mă gândesc că facem o replică, ceva de genul acesta, la asta m-am referit”, a declarat Ionel Dănciulescu, directorul general al lui Dinamo, la Digi Sport.

Finala Cupei României dintre Dinamo Bucureşti şi CFR Cluj se va disputa duminică, de la ora 21.30, pe stadionul Naţional Arena din capitală.

Joma - JSport.roJSport.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.