JSport.roJSport.ro

Etapa a 24-a a Ligii a IV-a a programat trei meciuri, sâmbătă dimineaţa. Cel mai echilibrat a fost, aşa cum era de aşteptat, la Gilău, acolo unde CS Floreşti a câştigat cu 2-1.

Toate golurile au fost marcate în prima repriză, iar floreştenii au jucat cu un om în plus pe toată durata părţii secunde.

Cu elanul echipei care vine din urmă, Gilăul având un singur eşec în 2018, gazdele au deschis scorul rapid, prin golul antrenorului jucător Rareş Mateş. Floreştenii au început cursa de urmărire şi au reuşit să întoarcă repede rezultatul, cu două goluri pe finalul primei reprize. Frătean şi Kilin, primul cu o execuţie de efect şi al doilea din penalty, au dus echipa oaspete în avantaj, atât pe tabelă, cât şi numeric.

La faultul în careu al gilăuanilor, Claudiu Pop a văzut cartonaşul roşu, astfel că Someşul a jucat în a doua repriză cu un om mai puţin. Chiar şi aşa, gazdele au pus în pericol poarta floreştenilor, fără să marcheze însă, astfel că ocupanta locului doi în clasament s-a impus cu 2-1, după un meci deloc plictisitor.

„Am avut situaţii unu contra unu, am ratat mult şi cred că un egal era mai mult decât echitabil”, a spus preşedintele Someşului, Mihai Vele. „Meci greu, cu o echipă în plină ascensiune, dar am făcut un joc bun, ne-am creat ocazii şi mă bucur că am câştigat”, a menţionat şi antrenorul floreştenilor, Călin Budişan, echipă care va merge, aproape în totalitate, la Campionatul Mondial al Avocaţilor, din Spania. Din acest motiv, CS Floreşti va mai juca în Liga a IV-a doar după 20 mai.

În paralel, favorita la promovare în Liga a III-a, Sticla Arieşul Turda, a mai făcut un antrenament în perspectiva meciului de baraj din luna iunie. Turdenii s-au impus cu 10-0 în faţa celor de la Viile Dejului, echipă venită după un 0-0 cu „U” Cluj 2 etapa trecută.

Elevii lui Artur Podar au avut 2-0 după numai cinci minute, până la pauză aceştia mai înscriind de două ori. Profitând şi de căderea fizică a oaspeţilor, Sticla a mai marcat de şase ori în partea secundă, pentru un nou scor fluviu în campionat şi pentru păstrarea distanţei de şapte puncte în fruntea clasamentului. Florin Dan a reuşit un hattrick, David, Marcu, Bituleanu, Silaghi, Paleoca, Lăkătuş şi Mărie înscriind şi ei în poarta dejenilor.

Lângă Turda, CSM Câmpia Turzii a marcat şi ea de şase ori în poarta Armenopolisului Gherla. Meciul s-a încheiat 6-2, cu „sârmarii” profitând din plin şi de absenţele a o parte din “juniorii de bază” ai gherlenilor. Experienţa şi avantajul fizic al jucătorilor lui Valentin Şandru au făcut diferenţa, antrenorul gazdelor folosind şi el câţiva juniori în acest joc.

Dan Ştefan a dat două goluri pentru Câmpia, Sebastian Moldovan, Cămărăşan, Tescar şi Chişu înscriind şi ei pentru „sârmari”, de partea cealaltă Mureşan şi Precup reuşind golurile de onoare pentru gherleni. De menţionat că Armenopolis a rămas în 10 oameni la un moment dat, după eliminarea lui Bocoş.

UPDATE

În ultimul meci al zilei în Liga a IV-a, Olimpia Gherla nu a avut milă de CFR Dej, 11-0. Deşi era greu de crezut după prestaţia turdenilor, scorul zilei avea să fie doborât de către Olimpia, care s-a distrat în faţa unei echipe resemnate a dejenilor. Fără vlagă, CFR-iştii nu au putut pune deloc în pericol victoria la scor a gherlenilor, care au ratat şi alte ocazii la poarta alb-vişiniilor.

Andrei Sîmboan şi Vădan au dat câte două goluri, în timp ce restul de şapte le-a marcat Berende, Mureşan, Stupinean, Bondor, Codorean, Gorgan şi Tinteşan. Cu acest succes, gherlenii au revenit pe locul trei, cel puţin până duminică la prânz, atunci când Arieşul Mihai Viteazu va juca împotriva Unirii Triteni.

Joma - JSport.roJSport.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.