JSport.roJSport.ro

Dinamo U Cluj_0350Universitatea Cluj U19 a cucerit medaliile de bronz în Liga Elitelor după ce a învins-o pe Dinamo Bucureşti, 9-8, în finala mică de la Mogoşoaia. La finalul timpului regulamentar scorul a fost 3-3, Moşuţi egalând pentru “U” în minutul 90+4.

Tinerii jucători ai Universităţii au dominat prima parte a meciului, bara lui Norbert Janos, din minutul 27, anunţând golul lui Iuliu Haţiegan de peste doar un minut, atacantul clujenilor transformând un penalty. Elevii lui Călin Sălăgean au trecut pe lângă majorarea scorului de încă trei ori mai apoi, dar contrar cursului jocului bucureştenii au reuşit să egaleze chiar înainte de pauză, prin Neaţă.

Şocul acestui gol nu a fost resimţit prea tare de către „U”-işti, care au revenit din nou la conducere în minutul 54, prin Norbert Janos. Din păcate pentru clujeni, doar patru minute a durat avantajul luat, o neatenţie la o fază fixă dându-i ocazia lui Neicuţescu să restabilească egalitatea. Cu moralul echipei care vine din urmă, Dinamo a reuşit chiar să preia conducerea în acest joc, Liviu Gheorghe trimiţând un lob peste portarul clujenilor în minutul 79.

Când totul părea pierdut pentru ardeleni, Moşuţi a reuşit să împingă mingea în plasă în minutul 90+4, după o bâlbâială în careul dinamoviştilor, iar învingătoarea avea să se decidă la loviturile de departajare.

Acolo, portarul clujenilor, Rareş Pop, s-a remarcat prima dată la ultimul penalty al dinamoviştilor din seria de cinci, pe care a reuşit să-l apere şi, automat, să-şi ţină echipa în joc, bucureştenii câştigând dacă ar fi reuşit să marcheze. Tânârul goalkeeper al lui “U” a respins, însă, şi şutul lui Neaţă, al 16-lea penalty executat de jucătorii celor două echipe, număr care avea să fie cu noroc pentru Universitatea, clujenii terminând pe locul trei acest sezon din Liga Elitelor.

Pentru “U” Cluj au marcat de la 11 metri Irimie, Salcău, Manu, Bria, Nistor şi Janos, ratând Haţiegan şi Moşuţi, jucători care au dat gol în timpul regulamentar, primul chiar dintr-un penalty.

„U” Cluj: Pop R –  Petrişor, Nistor, Irimie, Manu – Vl. Vlad, Dulca –  Janos, Haţiegan, Fodor – Pop S. Au mai intrat: Tand, Bria, Moşuţi şi Salcău. Antrenor: Călin Sălăgean

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.