foto: Cosmina Măcicăşan

Galeria Universităţii Cluj şi conducerea echipei de fotbal au avut, în această săptămână, o şedinţă de peste trei ore.

Sezonul ratat, cheltuielile nejustificate, bugetul echipei şi viitorul clubului au fost temele principale de discuţie.

Fanii au aflat că preşedintele Radu Constantea şi-ar putea depune demisia în următoarea perioadă, dar şi că au existat în vestiar tensiuni din cauza neînţelegerilor dintre jucătorii străini cu salarii mari şi cei autohtoni. Falub a confirmat în faţa suporterilor că nu vrea să plece de la echipă, dar oficialii lui “U” au menţionat şi că în sezonul următor promovarea nu va fi obiectivul principal.

Mai jos aveţi un rezumat al şedinţei, postat de Peluza “Şepcile Roşii” pe pagina de facebook.

𝗨𝗻𝗱𝗲 𝗻𝗲 𝘀𝗶𝘁𝘂𝗮̆𝗺 𝗱𝗶𝗻 𝗽𝘂𝗻𝗰𝘁 𝗱𝗲 𝘃𝗲𝗱𝗲𝗿𝗲 𝗳𝗶𝗻𝗮𝗻𝗰𝗶𝗮𝗿 𝘀𝗶 𝗰𝗮𝗿𝗲 𝘀𝘂𝗻𝘁 𝘀𝗼𝗹𝘂𝘁𝗶𝗶𝗹𝗲 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗰𝗿𝗲𝗮𝗿𝗲𝗮 𝗯𝘂𝗴𝗲𝘁𝘂𝗹𝘂𝗶 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝘃𝗶𝗶𝘁𝗼𝗿?
Președintele a afirmat faptul că în urmatoarele două săptămâni se va contura bugetul, conducerea aflându-se în discuții avansate cu sponsorii principali ai echipei, care își doresc să continue cu cel puțin aceeași sumă ca și până acum. De asemenea se poartă discuții și cu alți potențiali parteneri.
Reprezentanții clubului au mai adăugat faptul că situația actuală a afectat fondurile aprobate de către Consiliul Local pentru sport. Aceștia consideră fondurile publice ca fiind insuficiente pentru a susține performanța, fiind mult mai mici comparativ cu celalalte echipe din același eșalon fotbalistic. Aceste fonduri nu sunt de neglijat și sunt primordiale pentru existența clubului, dar un obiectiv important este și atragerea mediului privat pentru constituirea majoritară a bugetului și susținerea performanței.

𝗖𝗶𝗻𝗲 𝗿𝗮̆𝘀𝗽𝘂𝗻𝗱𝗲 𝗱𝗲 𝗶𝗻𝗰𝗲𝗽𝘂𝘁𝘂𝗹 𝗱𝗲𝘇𝗮𝘀𝘁𝗿𝘂𝗼𝘀 𝗱𝗲 𝘀𝗲𝘇𝗼𝗻, 𝗱𝗲 𝗰𝗵𝗲𝗹𝘁𝘂𝗶𝗲𝗹𝗶𝗹𝗲 𝗻𝗲𝗳𝗼𝗻𝗱𝗮𝘁𝗲 𝘀̦𝗶 𝗱𝗲 𝗿𝗮𝘁𝗮𝗿𝗲𝗮 𝗼𝗯𝗶𝗲𝗰𝘁𝗶𝘃𝘂𝗹𝘂𝗶?
Președintele a afirmat că este dispus să predea ștafeta în următoarele săptămâni în momentul în care clubul va avea o stabilitate din punct de vedere financiar și își va putea continua activitatea, în condițiile în care se propune o altă persoană competentă care să preia conducerea. În ceea ce privește startul sezonului și salariile nejustificate oferite unor jucători, Radu Constantea, a afirmat faptul că Vice-Președintele clubului, Cosmin Irimieș a fost cel care a decis angajările și a semnat contractele care la rândul lor au fost aprobate de către Consiliul Director. Acest fapt a fost confirmat și de Secretarul General, Bogdan Cantor. Din spusele acestora, Cosmin Irimieș nu mai deține în prezent funcția de Vice-Președinte al FC Universitatea Cluj.
Adrian Falub a recunoscut deschis tensiunile și nemulțumirile din vestiar din cauza salariilor mari contractate de portughezi, dar și faptul că Președintele, Radu Constantea, și Managerul General, Daniel Stanciu, au luptat să reducă sumele și să redreseze situația. Astfel, unele contracte au fost reduse la jumătate, iar altele reziliate în pauza competițională din iarnă.

𝗖𝘂𝗺 𝘀𝗲 𝗷𝘂𝘀𝘁𝗶𝗳𝗶𝗰𝗮 𝗹𝗶𝗽𝘀𝗮 𝗱𝗲 𝗰𝗼𝗺𝘂𝗻𝗶𝗰𝗮𝗿𝗲 𝘀𝗶 𝘁𝗿𝗮𝗻𝘀𝗽𝗮𝗿𝗲𝗻𝘁𝗮̆ 𝗱𝗲 𝗹𝗮 𝗰𝗹𝘂𝗯?
Departamentul de comunicare al clubului va fi restructurat și o persoană competentă va fi angajată să contribuie la redresarea situației actuale. Comunicarea este o problema ce trebuie rezolvată, iar reprezentanții au fost in unanimitate de acord ca acest aspect este în momentul de față un punct slab.

𝗖𝗲 𝗼𝗯𝗶𝗲𝗰𝘁𝗶𝘃𝗲 𝗻𝗲 𝗽𝗿𝗼𝗽𝘂𝗻𝗲𝗺 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝘀𝗲𝘇𝗼𝗻𝘂𝗹 𝘂𝗿𝗺𝗮̆𝘁𝗼𝗿 𝘀𝗶 𝗰𝗲 𝘀𝘁𝗿𝗮𝘁𝗲𝗴𝗶𝗲 𝘀𝗲 𝘃𝗮 𝗮𝗱𝗼𝗽𝘁𝗮 𝗶𝗻 𝘃𝗶𝗶𝘁𝗼𝗿𝘂𝗹 𝗮𝗽𝗿𝗼𝗽𝗶𝗮𝘁? 𝗖𝘂𝗺 𝘃𝗲𝗱𝗲𝘁𝗶 𝗰𝗼𝗹𝗮𝗯𝗼𝗿𝗮𝗿𝗲𝗮 𝗽𝗲 𝗽𝗹𝗮𝗻 𝘀𝗽𝗼𝗿𝘁𝗶𝘃, 𝗰𝗲 𝗶𝘀𝗶 𝗽𝗿𝗼𝗽𝘂𝗻𝗲 𝗲𝗰𝗵𝗶𝗽𝗮 𝗙𝗮𝗹𝘂𝗯-𝗦𝘁𝗮𝗻𝗰𝗶𝘂?
Managerul General, Daniel Stanciu, și antrenorul echipei, Adrian Falub, au confirmat faptul că muncesc și răspund împreună de tot parcursul viitor al echipei. Aceștia sunt singurii decidenți în ceea ce privește lotul, astfel ca niciun jucător nu va veni sau va pleca fără acordul ambelor părți.
Se dorește implicarea tineretul și toate resursele de juniori pe care clubul le are în construcția echipei viitoare, pentru urmatoarele 2-3 sezoane.
Invocandu-se problemele financiare și de natura organizatorică apărute în urma pandemiei, aceștia asigură suporterii că se dorește performanță și că fiecare va depune efort maxim pentru a crea o echipă competitivă în următorii doi ani. Se dorește contrucția unei echipe puternice cu accent pe susținerea talentelor din pepiniera proprie și promovarea în primul eșalon în sezonul 2021/2022.

𝗖𝘂𝗺 𝘀𝗲 𝗷𝘂𝘀𝘁𝗶𝗳𝗶𝗰𝗮̆ 𝗶𝗻𝘁𝗼𝗮𝗿𝗰𝗲𝗿𝗲𝗮 𝗹𝘂𝗶 𝗔𝗱𝗿𝗶𝗮𝗻 𝗙𝗮𝗹𝘂𝗯 𝗱𝘂𝗽𝗮̆ 𝗶𝗻𝗹𝗮̆𝘁𝘂𝗿𝗮𝗿𝗲𝗮 𝘀𝗮 𝗿𝗲𝗰𝗲𝗻𝘁𝗮̆ 𝗱𝗲 𝗹𝗮 𝗲𝗰𝗵𝗶𝗽𝗮̆?
Adrian Falub a asigurat că va rămâne antrenorul echipei și nu își dorește să părăsească echipa, dar nici nu va accepta să fie înlăturat fără motiv întemeiat.
Se caută soluții de către Adrian Falub, dar se dorește liniște și performanță. Acesta a invocat trecutul ca o fiind problemă care l-a afectat și a confirmat întoarcerea lui drept o luptă pentru dreptate și pentru binele echipei.

𝗘𝘅𝗶𝘀𝘁𝗮̆ i𝗻𝗳𝗹𝘂𝗲𝗻𝘁𝗲 𝗲𝘅𝘁𝗲𝗿𝗻𝗲 𝗶𝗻 𝗰𝗲𝗲𝗮 𝗰𝗲 𝗽𝗿𝗶𝘃𝗲𝘀𝘁𝗲 𝗮𝗰𝗵𝗶𝘇𝗶𝘁𝗶𝗶𝗹𝗲 𝗱𝗲 𝗷𝘂𝗰𝗮̆𝘁𝗼𝗿𝗶?
Daniel Stanciu a răspuns ferm că nu există niciun impresar/agent de jucatori implicat în club și ca nu există, în consecință, nicio influență sau presiune exterioară în ceea ce privește eventuale selecții sau transferuri. Impreună cu antrenorul, se vor decide toate transferurile, presedintele clubului fiind solicitat doar pentru aprobarea bugetului.

𝗖𝗮𝗿𝗲 𝗲𝘀𝘁𝗲 𝘀𝘁𝗮𝗱𝗶𝘂𝗹 𝗽𝗿𝗼𝗶𝗲𝗰𝘁𝘂𝗹𝘂𝗶 𝗦𝗼𝗰𝗶𝗼𝘀/𝗠𝗲𝗺𝗯𝗲𝗿𝘀𝗵𝗶𝗽 𝗶𝗻𝗰𝗲𝗽𝘂𝘁 𝗼𝗱𝗮𝘁𝗮̆ 𝗰𝘂 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗻𝘀𝘁𝗿𝘂𝗰𝘁𝗶𝗮 𝗰𝗹𝘂𝗯𝘂𝗹𝘂𝗶?
Reprezentanții clubului nu au putut aduce argumente pentru abandonul proiectului Socios/ Membership. Peluza solicită o atenție sporită în acest sens și dorește unirea suporterilor de la Tribuna 1, 2 și Peluză sub o organizatie de tip ”Fan Club” care să se implice activ în continuarea acestui proiect.
De asemenea, se dorește implicarea unui număr de 2 sau 3 suporteri/cenzori care să participle constant la întrunirile unde se iau decizii importante pentru club și consideră că aceasta este un pas important în comunicarea și transparența de care este nevoie între tribună și conducere. Aceast aspect este confirmat inclusiv în statutul Asociației Sportive FC Universitatea Cluj, iar până în momentul de față nu s-a concretizat.

𝗣𝗲𝗹𝘂𝘇𝗮 𝗦𝗲𝗽𝗰𝗶𝗹𝗲 𝗥𝗼𝘀𝗶𝗶 𝗮 𝗮𝘀𝘁𝗲𝗽𝘁𝗮𝘁 𝗮𝗰𝗲𝘀𝘁 𝗺𝗼𝗺𝗲𝗻𝘁 𝘀𝗶 𝗰𝗼𝗻𝘀𝗶𝗱𝗲𝗿𝗮̆𝗺 𝗰𝗮̆ 𝗶𝗻𝘁𝗮l𝗻𝗶𝗿𝗲𝗮 𝗮 𝗳𝗼𝘀𝘁 𝗻𝗲𝗰𝗲𝘀𝗮𝗿𝗮̆ 𝘀𝗶 𝗽𝗿𝗼𝗱𝘂𝗰𝘁𝗶𝘃𝗮̆. 𝗜𝗻 𝗰𝗼𝗻𝘁𝗶𝗻𝘂𝗮𝗿𝗲, 𝗮𝘀𝘁𝗲𝗽𝘁𝗮̆𝗺 𝗰𝗮 𝗽𝗿𝗼𝗺𝗶𝘀𝗶𝘂𝗻𝗶𝗹𝗲 𝗰𝗼𝗻𝗱𝘂𝗰𝗲𝗿𝗶𝗶 𝘀𝗮̆ 𝘀𝗲 𝗺𝗮𝘁𝗲𝗿𝗶𝗮𝗹𝗶𝘇𝗲𝘇𝗲 𝘀𝗶, 𝗮𝘀𝗮 𝗰𝘂𝗺 𝗻𝗼𝗶 𝗻𝗲 𝗶𝗺𝗽𝗹𝗶𝗰𝗮̆𝗺 𝟭𝟬𝟬% 𝗶𝗻 𝘀𝘂𝘀𝘁𝗶𝗻𝗲𝗿𝗲𝗮 𝗰𝗹𝘂𝗯𝘂𝗹𝘂𝗶, 𝘁𝗼𝘁𝗶 𝗰𝗲𝗶 𝗰𝗮𝗿𝗲 𝗱𝗲𝘁𝗶𝗻 𝗼𝗿𝗶𝗰𝗲 𝗳𝘂𝗻𝗰𝘁𝗶𝗲 𝗶𝗻 𝗮𝗰𝗲𝘀𝘁 𝗰𝗹𝘂𝗯 𝗮𝘂 𝗱𝗮𝘁𝗼𝗿𝗶𝗮 𝘀𝗮̆ 𝗱𝗲𝗮 𝗱𝗼𝘃𝗮𝗱𝗮̆ 𝗱𝗲 𝗿𝗲𝘀𝗽𝗼𝗻𝘀𝗮𝗯𝗶𝗹𝗶𝘁𝗮𝘁𝗲, 𝗽𝗿𝗼𝗳𝗲𝘀𝗶𝗼𝗻𝗮𝗹𝗶𝘀𝗺 𝘀𝗶 𝗮𝘀𝘂𝗺𝗮𝗿𝗲!

𝗣𝗿𝗶𝘃𝗶𝗺 𝗰𝘂 𝗼𝗽𝘁𝗶𝗺𝗶𝘀𝗺 𝘀𝗽𝗿𝗲 𝘃𝗶𝗶𝘁𝗼𝗿 𝘀𝗶 𝗰𝗿𝗲𝗱𝗲𝗺 𝗰𝘂 𝘁𝗮̆𝗿𝗶𝗲 𝗰𝗮̆ 𝗮𝘁𝗮𝘁 𝘁𝗶𝗺𝗽 𝗰𝗮𝘁 𝘁𝗼𝘁𝗶 𝗰𝗲𝗶 𝗰𝗮𝗿𝗲 𝗶𝘂𝗯𝗲𝘀𝗰 𝗮𝗰𝗲𝘀𝘁 𝘀𝗶𝗺𝗯𝗼𝗹 𝘀𝗲 𝗶𝗺𝗽𝗹𝗶𝗰𝗮̆ 𝗰𝘂 𝘀𝗶𝗻𝗰𝗲𝗿𝗶𝘁𝗮𝘁𝗲, ”𝗨” 𝗖𝗹𝘂𝗷 𝗡𝗨 𝗠𝗢𝗔𝗥𝗘!

Jsport.ro - Magazinul tau de incaltaminte si imbracaminte