JSport.roJSport.ro

Planul Federaţiei Române de Fotbal (FRF), ca patru echipe din Liga a II-a să promoveze la finalul sezonului care începe luna viitoare, nu e deloc pe placul Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF).

Organizatoarea Ligii I nu vrea 16 echipe din sezonul viitor, astfel că „U” Cluj va trebui să termine în primele două locuri ale ligii secunde pentru a promova direct sau pe poziţia a treia ca să meargă la baraj.

Ba mai mult, preşedintele LPF, Gino Iorgulescu, a dat de înţeles că ar vrea reducerea formaţiilor din Liga I în viitor, astfel că e posibil ca numărul echipelor promovate din Liga a II-a să scadă într-un anumit sezon.

„Echipele de tradiție deocamdată nu știm dacă ajung în Liga 1 și ar mai fi doi-trei ani dacă ar ajunge. Ne gândim și noi la ele, dar hai să luăm realitatea. Eu am spus că decât 16, mai bine 12 și să facem un turneu de tineret, deci și pentru TV cred că e mai interesant pentru că au trei produse pe același contract”, a declarat Iorgulescu, conform digisport.

FRF a propus varianta cu 16 echipe în Liga I, dar marele dezavantaj pentru echipele din Liga I ar fi încasări mai mici decât în prezent din drepturile de televizare. Gino Iorgulescu a făcut acea declaraţie la finalul Adunării Generale a LPF, acolo unde reprezentanţii echipelor din Liga I şi-au putut expune punctul de vedere.

Noul sezon al Ligii a II-a va începe în 4 august, iar ţintarul ar urma să fie stabilit peste aproximativ două săptămâni.

Joma - JSport.roJSport.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.