foto: Ştefan M.

Universitatea Cluj şi CFR Cluj s-au întâlnit, sâmbătă, în meci direct, atât la U19, cât şi la U17 în campionatul Ligii Elitelor.

Ambele partide s-au jucat în Parcul “Iuliu Haţieganu”, cu alb-negrii gazde. Fiecare echipă a câştigat câte un meci, după două partide echilibrate şi spectaculoase în acelaşi timp.

La U19, CFR-ul pregătit de Călin Moldovan s-a impus cu 2-1. Rareş Cucoş a deschis scorul pentru “U”, însă Gheorghe Gondiu a egalat înainte de pauză. Alex Bucică a adus victoria CFR-ului în partea secundă, iar feroviarii sunt la jumătatea clasamentului în seria Vest a Ligii Elitelor U19, dar şi cu un meci mai puţin. Eşecul a contat, în schimb, pentru Universitatea Cluj. Jucătorii lui Călin Sălăgean au ratat şansa de a reveni pe locul 1, peste Csikszereda, echipă pe care o vor întâlni săptămâna viitoare în derby-ul campionatului.

foto: Ştefan M.

Mult mai spectaculos a fost derby-ul de la U17 între “U” şi CFR, câştigat de micii “studenţi” cu 5-3. Raul Nistor, Daniel Todoran şi Alin Ferenţi au dus scorul la 3-0 pentru echipa lui Daniel Sima, dar CFR-iştii lui Claudiu Moldovan au egalat după “dubla” lui Tudor Cociş şi golul lui Bogdan Ciglenean. Finalul a fost al Universităţii, însă, care a marcat de două ori prin Luca Podea şi Darius Nistor, pentru un succes important mai ales la moral. În clasament, cu un meci mai mult decât liderul UTA, “U” Cluj se află pe locul trei, la un punct în spate, iar CFR-ul e pe locul şapte.

Partidele de sâmbătă au contat pentru etapa a opta a sezonului. Încă două runde mai sunt programate în 2020 în Liga Elitelor.

Jsport.ro - Magazinul tau de incaltaminte si imbracaminte