JSport.roJSport.ro

13735215_1165500466840517_2116396781_nUniversitatea Babeş-Bolyai Cluj a terminat pe locul opt, din 16 echipe, la Campionatul European Universitar din Croaţia.

Echipa de fotbal pregătită de Septimiu Ormenişan şi Cristian Coroian şi-a îndeplinit obiectivul şi s-a calificat în sferturile de finală, însă mai apoi, după înfrângerea din această fază, UBB a pierdut ambele meciuri de clasament, ultimul dintre ele marţi dimineaţa.

În partida pentru locurile 7-8, Horaţiu Popa şi colegii săi au fost învinşi la loviturile de departajare de către spaniolii de la Camilo Jose, după ce scorul a fost 1-1 în timpul regulamentar. Ibericii au marcat primii în acest meci, însă Rogozan a înscris un eurogol de la 25 de metri şi a restabilit egalitatea, Halas trecând pe lângă golul victoriei chiar pe final.

Meciul a ajuns la penalty-uri, acolo unde UBB a început mai bine şi a avut 2-0, însă Ionescu şi Muntean au ratat mai apoi şi seria s-a prelungit şi după cele cinci lovituri de departajare. Fiind obligaţi să înscrie pentru a rămâne în meci, clujenii au irosit penalty-ul decisiv prin Tăbârţă, spaniolii obţinând victoria cu scorul general de 6-5 şi, automat, locul şapte la acest Campionat European.

Pentru UBB Cluj au marcat de la punctul cu var Rogozan, Ionaşcu, Medrea şi Popa, studenţii români întorcându-se acasă la noapte, după finala programată diseară, în care se vor întâlni portughezii de la Minho şi germanii de la Bochum, şi care va fi arbitrată de clujeanul Horaţiu Feşnic.

„Am făcut un meci mult mai bun decât aseară, am dominat, am avut ocazii bune, chiar dacă am folosit o echipă oarecum improvizată, nu i-am putut folosi pe Alex Pop şi pe Cristea. Băieţii s-au mobilizat, au lăsat o impresie bună, s-au luptat pentru fiecare minge şi nu le pot reproşa nimic, ba chiar pot să mă duc şi eu acasă liniştit după acest meci, parcă altfel mă urc în autocar. La 11 metri, eu am cam avut ghinion de obicei şi am zis că se sparge ghinionul acum, dar nu a fost aşa, chiar dacă am avut 2-0. Pe finalul meciului am avut o ocazie mare prin Halas şi puteam să-i batem aşa cum ne-au bătut ei în grupe, dar n-a fost să fie. Oricum, sunt mulţumit după această participare, am terminat la jumătatea clasamentului, am câştigat experienţă, iar anul viitor sigur vom avea o echipă mult mai bună dacă ne vom califica iar”, ne-a spus tehnicianul clujenilor, Septimiu Ormenişan, fericit în primul rând de determinarea pe care elevii săi au avut-o la acest ultim joc.

Participantă în premieră la Campionatul European Universitar, UBB Cluj a disputat în Croaţia şase meciuri, bifând o victorie, un egal şi patru înfrângeri, una dintre ele la penalty-uri, ajungând până în sferturile de finală.

Echipa UBB Cluj în meciul de azi: Iura – Popa, Kis, Ionescu, Ionaşcu – Tăbârţă, Rogozan, Kereki, Halas – Muntean – Medrea. Antrenor: Septimiu Ormenişan

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.