Etapa a şasea a Ligii a IV-a a început sâmbătă dimineaţă, cu cinci meciuri programate, însă doar patru jucate.

CFR Dej nu s-a deplasat decât în şapte jucători la meciul cu CS Floreşti, iar unul dintre ei, în vârstă de 13 ani, nu a avut drept de joc.

Astfel, partida s-a încheiat înainte să înceapă, iar floreştenii câştigă la „masa verde” pentru al doilea an consecutiv un meci cu CFR Dej.

La Gherla s-a jucat meciul Olimpiei cu Someşul Gilău, câştigat de gherleni cu 1-0. Golul a fost marcat de Bocoş, Olimpia luând trei puncte după un joc în care şi-a creat mai multe ocazii. Ce rămâne în istorie, însă, este debutul unui arbitru asistent la acest nivel. Luca Tudor Căpîlna a împlinit în luna iulie 16 ani, iar astăzi a arbitrat primul său meci în Liga a IV-a. Căpîlna a fost unul dintre „asistenţii” centralului Flaviu Băieşu, revenit şi el în arbitraj la Liga a IV-a după cinci ani de pauză.

Arieşul Mihai Viteazu este învingătoarea zilei. Echipa lui Artur Podar a trecut cu 4-2 de Sporting Apahida, într-un derby pentru podium. Fără Bondor şi Tăbîrţă, suspendaţi, apahidenii au avut şansa să deschidă scorul, după care au lovit bara în prima repriză, dar la pauză Arieşul conducea cu 3-0. Mărie, Kiesz şi Mercean au fructificat trei dintre ocaziile fostului lider al campionatului în primele 45 de minute. Mai matură pe partea ofensivă, echipa din Mihai Viteazu nu a avut emoţii nici când Nichiteanu a făcut 3-1 în minutul 57. Mărie a realizat dubla, iar scorul final l-a stabilit Ciotlăuş, în prelungiri. O victorie importantă pentru Arieşul, care rămâne, însă, pe locul doi în clasament.

Victoria Cluj a făcut scorul zilei, 8-2 în deplasare cu Unirea Triteni. Echipa lui Marius Suller nu a avut nicio problemă la Triteni, iar diferenţa dintre cele două loturi s-a văzut încă din start. La pauză, clujenii au avut 6-0, iar în partea secundă oaspeţii nu au mai forţat. Gabi Giurgiu a reuşit un hattrick pentru clujeni, iar Şumblea a dat două goluri. Crăciun, Sîntejudean şi Pintea au înscris şi ei pentru Victoria, în timp ce pentru Triteni au reuşit să marcheze Buturcă şi Ciungan. Clujenii au acum trei puncte peste Arieşul şi Someşul Dej, ultima având un meci mai puţin. Triteniul rămâne cu o singură victorie în primele şase etape.

CSM Câmpia Turzii are, în sfârşit, motive de bucurie în acest sezon. Echipa fraţilor Pintilie a câştigat primul meci al campionatului, 1-0 cu Viitorul Gârbău. „Sârmarii” au ratat cele mai mari ocazii, în faţa unei echipe care a avut o singură rezervă. Chiar şi în aceste condiţii, Gârbăul mai avea nevoie de 5 minute pentru a pleca neînvinsă. Golul lui Bituleanu, venit în minutul 85, a adus primele puncte din campionat Câmpiei, echipă care speră să obţină victoria şi la „masa verde” după meciul cu Gilăul. Galben-albaştrii au urcat până pe locul nouă cu aceste trei puncte, având un golaveraj mai bun şi decât Gârbăul, aflată penultima în clasament.

Jsport.ro - Magazinul tau de incaltaminte si imbracaminte