JSport.roJSport.ro
Foto arhivă / digisport.ro
Foto arhivă / digisport.ro

Un fost jucător al CFR-ului s-a transferat la Dinamo Bucureşti, una din cele mai titrate echipe din Liga I. Fotbalistul, care a semnat un contract pe un an, a declarat pentru cjsport.ro că vede mutarea ca un “nou început” în cariera sa.

Paul Batin (28 de ani) a semnat la sfârşitul săptămânii trecute cu Dinamo Bucureşti, echipă implicată în play-off-ul Ligii I, cu speranţe chiar la câştigarea titlului. Atacantul care a făcut parte din lotul CFR-ului în trei rânduri, ultima dată între 2013-2014, a confirmat pentru cjsport.ro mutarea.

“Azi (luni, n.red.) am făcut vizita medicală, urmează ca mutarea să fie anunţată oficial. Am semnat pe un an, cu posibilitate de prelungire la finalul perioadei”, a declarat Batin, care a trecut la Dinamo din postura de jucător liber, după ce şi-a reziliat în noiembrie 2015 contractul cu FC Botoşani.

“Vin la o echipă importantă, dar sunt optimist, sper să fiu sănătos şi să reuşesc evoluţii apreciate, care să răsplătească încrederea oamenilor de aici şi a suporterilor. Vin după o perioadă ştearsă, iar pasul acesta vreau să fie un nou început pentru mine. Va fi un test foarte important, până acum am acumulat suficientă experienţă şi sper ca trecerea la o astfel de echipă să mă ajute să-mi revigorez cariera”, a declarat Batin pentru cjsport.

Niciun gol în campionat pentru Botoşani

Din 2014 la FC Botoşani, fotbalistul de 28 de ani nu a reuşit să înscrie niciun gol în actualul sezon de campionat pentru echipa din nordul ţării. Batin a punctat singura dată în actualul sezon în meciul de Cupa UEFA cu echipa FC Ţhinvali. “Un atacant ca să marcheze trebuie să fie folosit ca atacant, ceea ce am jucat 15 ani, încă de la juniori. La Botoşani am evoluat în stânga, o poziţie care nu mă avantajează”. Speră că la Dinamo va fi folosit ca vârf, poziţie pe care joacă “de mic copil”, a relatat fotbalistul.

În noiembrie 2015 Batin şi-a reziliat contractul cu FC Botoşani, atunci menţionând că nu merită să fie plătit dacă nu reuşeşte să puncteze.

Dorit de Rednic

Batin a dezvăluit că Mircea Rednic a fost cel care l-a dorit la Dinamo, având un cuvânt important de spus în transferul său. Cei doi se cunosc chiar din perioada CFR: “Am lucrat cu dânsul în cantonamentul de vară şi în primele patru etape. Dacă Mister nu m-ar fi dorit, nu aş fi ajuns aici (la Dinamo, n.red.)”, a explicat el.

Atacantul de 28 de ani este privit în acest moment ca o variantă de rezervă pentru Gnohere şi Essombe, vârfurile folosite cu regularitate de Rednic până acum.

Bilanţ la CFR

Paul Batin a evoluat sau cel puţin a făcut parte din lotul echipei CFR Cluj în trei perioade distincte: 2009-2010, când nu a jucat niciun meci oficial, 2010-2011, 14 meciuri, 3 goluri şi 2013-2014, 18 meciuri, 4 goluri, potrivit romaniansoccer.ro. În vara lui 2014 atacantul a semnat cu FC Botoşani, unde a evoluat până în noiembrie 2015.

Pe site-ul de specialitate transfermarkt.de, fotbalistul este cotat la 300.000 de euro. Cea mai mare cotă a avut-o în 2013, septembrie, când valoarea sa se ridica la 1,2 milioane de euro.

Format la şcoala de fotbal Virgil Mateianu, Batin a evoluat la FC Baia-Mare (2006-2009), CFR Cluj, UTA Arad, Pandurii Târgu-Jiu, FC Braşov şi FC Botoşani.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.