JSport.roJSport.ro

IMG_2155Unirea Floreşti s-a impus cu 2-0 pe terenul Ardealului Cluj, în primul meci al etapei a 22-a din Liga a IV-a. Jocul a avut loc vineri după-amiază şi a fost controlat de către oaspeţi, aceştia ratând şi o lovitură de la 11 metri.

Floreştenii au profitat şi de faptul că echipa de bază a Ardealului se afla la Bucureşti pentru turneul final din Liga Elitelor, în faţa lui Madru, Rakoczi, Dani şi Câţcăuan fiind, în mare parte, juniori ai Ardealului în vârstă de 16 sau chiar 15 ani. Diferenţa dintre loturile celor două echipe s-a văzut şi pe tabelă, acolo unde Şipoş şi Timoc au marcat pentru oaspeţi, Dani ratând penalty-ul de pe final, scorul fiind deja 2-0 în acel moment.

De menţionat şi discursul inedit al antrenorului Unirii, Ioan Maja, adresat elevilor săi, renumiţi în acest sezon pentru ratările uriaşe de la fiecare joc.

„A fost un meci la discreţia noastră, însă Ardealul a jucat cu o garnitură de juniori. Am controlat jocul, dar am ratat din nou destul, inclusiv un 11 metri. Sunt trei puncte totuşi, se pare că echipa şi-a revenit, însă am observat că dacă îi tratezi un pic mai dur pe aceşti copii ei se inhibă. Acum le-am spus «Măi, băieţi, jucaţi ce vreţi voi şi jucaţi pentru voi. Eu vă stabilesc formaţia şi vă spun modul în care jucăm. Dacă îl respectaţi, e victorie, dacă nu, păţiţi ca de fiecare dată». Se pare că înţeleg mai bine cu duhul blândeţii şi cu sfaturi mai potolite, decât dacă le impui ceva. Trebuie să fii pedagog cu ei”, ne-a spus şi tehnicianul floreştenilor, Ioan Maja.

„Am jucat acest meci cu copii din ’99 şi 2000, am avut vreo patru sau cinci jucători născuţi în 2000 în teren, iar diferenţa de forţă, de viteză, de tot, practic, a fost mare. Oricum, copiii au jucat neaşteptat de bine, au fost chiar ok şi mi-era frică să nu pierdem mai rău. Acestea sunt meciuri foarte bune pentru copii, eu sunt antrenor la juniorii A1 şi prefer meciuri din astea, decât să joc cu o echipă şi să le dăm 10 sau 15 goluri”, a declarat antrenorul Ardealului de la acest meci, Cosmin Văsâie.

Nicio o schimbare în clasament după această partidă, cele două echipe fiind în continuare vecine pe locurile 10, Unirea, respectiv 11, Ardealul.

Unirea Floreşti: Grămadă – Toşa V, Madru, Rakoczi, Szabo – Dani, Timoc, Popa, Şipoş – Câţcăuan, Crişan. Au mai jucat: Toşa P, Gălăţean, Mariş. Antrenor: Ioan Maja

 

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.