JSport.roJSport.ro
foto: Carmen Bizau

Ultima etapă a turului a strâns şi mai tare clasamentul în partea superioară. Unirea Iclod a făcut egal cu Arieşul Mihai Viteazu, iar victoriile celor de la CS Floreşti şi Someşul Dej anunţă un retur extrem de interesant în Liga a IV-a.

Surpriza zilei a venit la Iclod, acolo unde liderul a terminat la egalitate, 3-3, cu Arieşul Mihai Viteazu.

Trupa lui George Cotuţ are mari regrete după acest joc, Iclodul având 2-0 şi 3-1. Relaxarea din final avea să-i coste pe alb-vişinii, care au fost egalaţi în minutul 85, iar în prelungiri puteau chiar să piardă. Cele două goluri ale lui Vali Dîrjan şi reuşita lui Danciu nu aveau să fie suficiente pentru victorie, Ignat, Mărie şi Mihai Mureşan anulând golurile Unirii, într-un meci spectaculos mai ales în repriza secundă. Cinci goluri s-au marcat în ultimele 45 de minute, iar de acest 3-3 s-au bucurat Someşul Dej şi, în special, CS Floreşti.

Ocupanta locului secund a venit la două puncte în spatele Iclodului, după ce s-a impus cu 7-0 în meciul cu Unirea Tritenii de Jos. Trupa lui Călin Budişan a profitat la maxim şi de eliminarea lui Alin Tot. Fundaşul oaspeţilor a luat roşu direct în minutul 23, la scorul de 0-0, iar de-atunci doar o echipă a mai fost pe teren. Gazdele au marcat de patru ori până la pauză, două goluri Svichi şi câte unul Bucur şi Kilin, iar în repriza a doua Floreştiul şi-a mai rotunjit golaverajul. Părăvan şi Roman, ultimul cu o dublă, au stabilit scorul final, în faţa unei echipe care a acuzat din plin eliminarea suferită. Triteniul a avut şi ea şansa golului de onoare, însă a terminat meciul fără să marcheze şi a încheiat un tur sub aşteptări, jumătate dintre meciuri fiind pierdute. Floreştiul, în schimb, rămâne pe locul secund, dar la două puncte în spatele Unirii Iclod.

Someşul Dej, o altă formaţie care îşi doreşte promovarea, a câştigat cu mari emoţii pe terenul Olimpiei Gherla. A fost 3-1 pentru nou-promovata pregătită de Mircea Bolba, dar golurile victoriei au fost marcate cu un jucător în minus. Portarul Toderean a fost eliminat după ce, şicanat de un adversar, a încercat să-l lovească pe acesta, însă echipa sa a reuşit să marcheze apoi de două ori în ultimele 10 minute. Petrean şi Bogdan Paul au adus victoria Someşului, dejenii deschizând scorul prin Retegan. Olimpia Gherla are ce regreta după acest joc, mai ales că golul prin care dejenii au făcut 2-1 a venit în urma unei gafe mari în defensivă. Reuşita lui Paul Sîmboan, din corner, care a egalat la unu, nu avea să aducă niciun punct în tabăra gherlenilor până la urmă, aceştia rămânând pe locul şase în clasament, ce-i drept şi cu un meci mai puţin. Someşul Dej e la trei puncte în spatele Iclodului şi la unul singur sub floreşteni.

În primul joc al zilei, CSM Câmpia Turzii a câştigat, 2-1, cu Viitorul Soporu de Câmpie. A fost o partidă în care oaspeţii au oferit o replică peste poziţia din clasament, în minutul 90 având şi o şansă mare de egalare. Câmpia, în schimb, a ratat ocazia desprinderii de mai multe ori pe durata partidei. Dan Ştefan a înscris ambele goluri ale gazdelor în prima repriză, după care portarul oaspeţilor, Tudor Barta, fost goalkeeper al Câmpiei în trecut, a făcut unul dintre cele mai bune meciuri ale sezonului. Acesta a închis poarta în faţa atacanţilor lui Valentin Şandru, iar atunci când Barta a fost depăşit, bara i-a salvat pe oaspeţi. Pe de altă parte, portarul Viitorului a acuzat şi arbitrajul la final, menţionând că golul de 2-0 ar fi venit după un penalty neacordat în careul gazdelor.

În schimb, Barta a recunoscut şi că CSM-ul ar fi meritat un penalty în partea secundă. S-a terminat 2-1 până la urmă, după ce Mihai Cecălăcean a redus din diferenţă pe final, iar Câmpia pune din nou presiune pe Someşul Dej, actuala ocupantă a locului trei. Soporul rămâne doar cu jocul bun din ultimele două etape, în clasament nou-promovata aflându-se tot pe locul 13.

Mai jos puteţi vedea câteva fotografii de la CS Floreşti-Unirea Triteni.

Joma - JSport.roJSport.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.