JSport.roJSport.ro

Ultimele patru meciuri ale etapei a 16-a din Liga a IV-a au oferit două victorii la scor, printre care şi şocul campionatului.

Vulturul Mintiu-Gherlii a câştigat la un scor incredibil cu CS Supporter, 13-1, iar liderul Unirea Iclod s-a impus cu 3-1 în faţa Unirii Triteni, după un joc în care gazdele au evoluat 40 de minute în inferioritate numerică.

La scorul de 2-1, portarul Szekely a fost eliminat, Cupşa, Danciu şi Vali Dîrjan fiind marcatorii Iclodului, Radu Danciu ratând şi un penalty. La finalul acestui joc, însă, oaspeţii de la Unirea Triteni, pentru care a egalat la unu Voivod în prima repriză, au acuzat dur arbitrajul.

Două penalty-uri neacordate, un gol din offside al Iclodului, un penalty gratuit pentru gazde şi o eliminare a portarului de rezervă  au reclamat reprezentanţii Triteniului, oaspeţii mai având ceva de obiectat. Portarul titular al Iclodului, Szekely, a fost eliminat la începutul reprizei secunde pentru două „galbene”, însă doar după ce jucătorii Triteniului i-ar fi adus aminte „centralului” de acest lucru.

„A fost viciere de rezultat. Nu am primit două penalty-uri clare la mine, golul lor al treilea a fost din offside clar, trei metri. Erau şi dungile alea pe teren, nu se poate să nu vezi. În plus, ei au primit un penalty de râsul curcilor, pe care l-au ratat, dar nu asta contează. Nu ştiu dacă Iclodul avea nevoie de ajutorul arbitrilor, dar nu trebuia să fim noi batjocoriţi. Nu vreau să le iau din merite, dar au fost ajutaţi, au fost împinşi de la spate. În plus, la faza în care portarul lor a fost eliminat, faultul a fost mutat în afara careului, iar portarul lor a luat galben. Doar că a fost al doilea galben şi numai la insistenţele noastre i-a dat roşu. Apoi, la un penalty pe care trebuia sa-l primim portarul lor merita galben şi era al doilea. Mai erau 10 minute şi ei fără portar. Dar a fost prea mult. Nu am vorbit de arbitraj până acum, dar nu se mai poate”, a spus după meci antrenorul jucător al Triteniului, Andrei Pintilie.

„Eu nu pot să confirm ce zice Pintilie. Poate are dreptate, poate nu are dreptate, dar nu cred că arbitrii au ceva cu Triteniul sau cu orice altă echipă din campionat. Azi chiar a fost un arbitraj foarte bun, foarte corect. Iar scorul trebuia să fie undeva la 6-2, 6-3, pentru că am dominat şi am fost mult peste ei”, a ţinut doar să spună, de cealaltă parte, antrenorul Iclodului, George Cotuţ, care a infirmat că ar fi fost offside la golul al treilea. Cu acest succes, Iclodul îşi menţine avansul de două puncte în faţa celor de la CS Floreşti.

Şocul zilei a venit, însă, de la Mintiu-Gherlii, acolo unde Vulturul s-a impus cu 13-1. Oaspeţii au venit doar cu 12 jucători, dar printre cei prezenţi s-au numărat şi experimentaţii Stan David, Crăciun, Doroftei, Tînc sau chiar antrenorul jucător, Ovidiu Sărmăşan. Supporterii au fost de nerecunoscut însă, la forma slabă a oaspeţilor „contribuind” din plin şi jucătorii Vulturului.

Echipa lui Alexandru Costişor nu i-a menajat deloc pe adversari şi a făcut unul dintre cele mai bune meciuri ale anului. Alex Rus a fost omul partidei pentru Mintiu, acesta marcând cinci dintre golurile echipei sale, patru în mai puţin de un sfert de oră. Morar a reuşit un hattrick, Bouros a dat o dublă, iar Ovidiu Farcaş, Takacs şi Lungu au intrat şi ei în istoria actualului sezon al Ligii a IV-a. Oaspeţii au marcat prin Mădălin Mureşan la scorul de 12-0, iar acum se pregătesc pentru duelul orgoliilor cu CS Floreşti, în ultimul meci al anului.

Mult mai liniştite au fost meciurile Armenopolis Gherla-Arieşul Mihai Viteazu, 0-10 şi CFR Dej-Viitorul Soporu de Câmpie, 3-1. La Gherla, jucătorii lui Lucian Roşu nu au avut nici cea mai mică problemă în faţa unei echipe resemnate, formată din nou în mare parte din juniori. Diferenţa de valoare, de experienţă şi din punct de vedere fizic s-a văzut din plin, pentru formaţia din Mihai Viteazu acesta fiind şi ultimul joc al anului, pentru că Arieşul va sta etapa viitoare. Silaghi şi Mărie au înscris de două ori pentru oaspeţi, în timp ce Pârţilă, Ignat, Cîţcăuan, Siecoban şi Mureşan, plus un autogol, au stabilit scorul final, unul identic cu cel din prima etapă. În meciul din tur, Arieşul a câştigat acasă tot cu 10-0.

A fost o zi perfectă şi pentru CFR Dej, care a câştigat al doilea meci al sezonului. A fost 3-1 pentru echipa antrenorului suspendat Darius Boldor, care a început perfect, cu un gol marcat de Vereş. Nou-promovata din Sopor a egalat la unu prin Cecălăcean, dar determinarea mai mare a dejenilor a făcut, în cele din urmă, diferenţa. Cociş a înscris până la pauză, iar scorul final l-a stabilit Almăşan, în prelungiri, CFR-ul ajungând la şase puncte în clasament şi venind la doar două în spatele Viitorului.

Ultima etapă din 2018 se va disputa weekendul viitor.

Joma - JSport.roJSport.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.