JSport.roJSport.ro

IMG_4096Situaţie explozivă la Unirea Jucu în aceste zile, după ce antrenorul Gheorghe Barbu a fost demis printr-un SMS de către preşedintele clubului aflat pe podium în Liga a III-a, Daniel Chiorean. Drept principală consecinţă, echipa nu a mai făcut deplasarea la Miercurea Ciuc, pierzând la „masa verde” meciul de ieri.

UPDATE

Antrenorul Unirii Jucu, Gheorghe Barbu, s-a prezentat în această dimineaţă la antrenamentul echipei, deşi doar jucătorii au fost anunţaţi să participe la şedinţa de pregătire, nu şi tehnicianul. Acesta s-a dus, totuşi, la Jucu în speranţa ca va putea vorbi cu cineva din conducerea clubului, însă niciun oficial al echipei nu a apărut la antrenament, astfel că Barbu a condus şedinţa de pregătire şi va rămâne pe bancă şi la ultimul meci cu Sănătatea Cluj, de sâmbătă.

“Am vorbit cu băieţii, s-au liniştit, le-am spus că s-a dat o prea mare amploare, a fost o greşeală şi o încăpăţânare şi din partea preşedintelului, şi noi poate că am greşit în anumite momente, la anumite meciuri, dar important e să reuşim să ne echilibrăm, deşi e foarte greu, pentru că puţin s-a scindat şi vestiarul. Astăzi ne-am antrenat, nu-i un tonus extraordinar, dar cel mai important e să terminăm campionatul. Nu ştiu de ce n-a venit domnul Chiorean, pentru că dânsul i-a chemat pe jucători. Dar dacă tu îi chemi, şi îi chemi peste mine, şi tu nu apari, ce înseamnă asta? Azi a fost anulată şi masa jucătorilor care sunt cazaţi la stadion. A venit Budăcan şi Pistol şi mi-au zis că nu mai au masă, că aşa a fost transmis de la domnul preşedinte. Eu ce să fac? E normal să stea fără masă?”, ne-a spus Gheorghe Barbu.

În replică, preşedintele Daniel Chiorean a spus că nu există stipulat în contract că jucătorii aveau masă promisă şi a confirmat că îl va lăsa pe tehnician să-şi încheie contractul care îi expiră la finalul lunii.

“Nu am anulat nicio masă astăzi. Ce masă să anulez, astea-s poveşti de-ale domnului Barbu. Eu i-am chemat azi pe jucători pentru că mai avem o etapă şi i-am zis lui Gabi Luca să se ocupe de antrenament. Am auzit că a venit şi domnul Barbu, eu nu am fost pe la băieţi, nici nu a anunţat pe nimeni că vine. Eu trebuie să fiu la cheremul dânsului? Dacă vrea să vorbească cu mine atunci să mă sune, eu, personal, nu mai am ce vorbi cu dânsul. Să rămână pentru ultima etapă, luni îi expiră contractul, niciun fel de problemă, nu vreau să mă mai cert cu nimeni şi nu îi mai dau nicio hârtie oficială, pentru că nu mai are rost să ne ţigănim pentru trei-patru zile”, a replicat oficialul Unirii, care a mai spus, pe de altă parte, şi că îi va pune pe jucătorii care nu s-au prezentat la plecarea spre Miercurea Ciuc să motiveze absenţa lor de la stadion, mai apoi urmând să fie luate şi o serie de măsuri.

Ştirea iniţială

Tot scandalul a luat amploare după ce tehnicianul l-a sunat, sâmbătă, pe oficialul echipei clujene şi i-a cerut să le plătească jucătorilor salariul pe ultima lună. Cum fotbaliştii erau cu banii la zi, data scadentă pentru ultimul salariu nefiind depăşită, Daniel Chiorean a refuzat să facă acest lucru, iar asta l-a nemulţumit vădit pe Gică Barbu.

„Nu am cerut mare lucru, doar un salariu, care era normal să se dea ca să ne aducă linişte. Mai aveam două etape facile, faţă de programul celor de la Galda, şi l-am rugat să ne aducă linişte pentru că jucătorii sunt agitaţi. Sunt unii care nu mai au contract, li se termină acum şi nu au încredere că-şi mai iau banii şi i-am spus să-mi asigure aceste condiţii şi linişte, însă el nici nu a vrut să audă. În contract e stipulat că băieţii îşi primesc banii între 25 şi 30 ale lunii, iar el trebuia doar să-i dea în 24”, ne-a spus Gică Barbu.

Refuzul preşedintelui Daniel Chiorean a dus, însă, la un conflict la telefon între cei doi, oficialul Unirii trimiţându-i, mai apoi, un SMS antrenorului, prin care l-a anunţat că a fost demis.

„Înainte de Paşte, domnul Barbu m-a sunat şi mi-a zis să facem cumva ca înainte de meciul de la Miercurea Ciuc să le dăm salariile la băieţi. I-am spus că nu e problemă, dacă băieţii sunt matematic în primele trei locuri îşi vor primii bani. Acest meci de la Miercurea Ciuc a tot fost mutat după tragedia cu Ekeng şi a fost programat acum pentru marţi, deşi trebuia să fie în altă dată, când erau aproape de scadenţă salariile şi atunci, evident, le-am pus că da, o să le dau. Dar acum, că s-a mutat pe 24 mai, cum să le dau salariile înainte, mai ales că nici matematic nu erau în obiectiv? Alţii nu-s plătiţi de 3-4 luni şi eu să le dau banii înainte? Aşa ceva nu am mai văzut. În plus, în regulament scrie că dacă nu îşi îndeplinesc obiectivul, locurile 1-3, fiecare jucător şi antrenor va fi penalizat cu 25% din totalul salariilor pe întreg anul. Şi domnul Barbu m-a sunat şi m-a întrebat că nu mă duc să le dau banii, iar eu i-am zis că nu pot să le dau, că nu sunt scadente încă salariile şi matematic nu suntem în primele trei. În plus, nu pot să le dau banii în avans, iar dacă la final nu-şi îndeplinesc obiectivul ce fac, aduc ei bani de acasă? Iar dânsul s-a enervat şi mi-a adus nişte injurii foarte urâte la adresa mea şi a închis telefonul. Eu nu pot să accept aşa ceva, un antrenor pe care l-am adus şi l-am susţinut, i-am creat condiţii peste nivelul Ligii a III-a, deşi dânsul nu recunoaşte, şi l-am plătit regeşte, să vorbească aşa cu mine. Poate şi la nervi mai apoi, i-am trimis un SMS, dar domnul Barbu a fost demis pentru cum mi s-a adresat”, a declarat, pentru CJSport.ro, şi preşedintele Unirii.

IMG_4160Referitor la convorbirea telefonică dintre cei doi, Gheorghe Barbu infirmă faptul că l-a înjurat pe oficialul Unirii, pe care l-a acuzat, însă, că a anulat antrenamentul de luni şi plecarea echipei la Miercurea Ciuc, dar şi că i-ar fi ameninţat pe jucători. Pe de altă parte, Barbu vrea să primească o hârtie prin care i se aduce la cunoştinţă că este demis, până atunci el considerându-se încă antrenorul echipei, iar astăzi se va prezenta la antrenament.

„Domnul preşedinte m-a demis într-un fel, că nu prea văd cum pot fi demis prin SMS, văd că mai nou antrenorii se demit prin SMS şi a luat şi el şmecheria asta ieftină. I-am dat un SMS înapoi imediat şi i-am zis că, dacă nu vrea să dea ochii cu mine, să-mi trimită o hârtie la stadion în care arată că sunt demis, că mi s-a reziliat contractul, să scrie ce vrea el. În plus, eu am un contract în care scrie că dacă eram la şase puncte în spatele locului trei, în orice moment mă putea da afară. Am acceptat şi asta. Pe de altă parte, în contractul meu mai scrie că nu depind de locul trei, doar jucătorii, eu şi dacă termin pe 4 îmi iau banii, dar m-am bătut pentru jucători. Spune că l-am înjurat la telefon? Eu am două facultăţi, nu fac de-astea. În plus, după o muncă de un an tu să vrei ca echipa să termine pe locul patru şi aştepţi ca echipa să piardă. Tu, ca preşedinte de club, ai voie să anulezi antrenamentul? Când am ajuns luni la stadion era anulat şi antrenamentul şi deplasarea. Mai apoi, când şi-a dat seama de greşeala făcută, a început să sune jucătorii şi să-i ameninţe, că să vină înapoi. Au fost şi perioade în care nu l-am văzut o lună la faţă, o lună şi jumătate. Despre ce club vorbim noi aici, despre ce conducere? El a scindat lotul, am fost un grup foarte unit, luni am stat două ore cu băieţii când m-am dus să-mi iau ‘la revedere’. Suntem în obiectiv, dar văd că nu le convine. Anii trecuţi, când au terminat pe 11 şi pe 12 a fost mai bine? Oricum, nu se va termina aşa. Sunt mai multe lucruri pe care nu vreau să le spun din bun simţ, dar când sunt călcat pe coadă au o problemă cu mine, pentru că sunt profesionist şi integru şi nu mi-e frică de nimic”, a mai spus Gheorghe Barbu, care a dat de înţeles că preşedintele Daniel Chiorean ar fi vrut ca echipa să nu termine în primele trei, pentru ca jucătorii să dea bani înapoi la club.

„Eu îmi dau demisia dacă nu terminăm între primele trei, pentru că înseamnă că nu am făcut ceva bine. Cum să-mi doresc să termin pe patru? În plus, nici vorbă că eu aş fi anulat antrenamentul şi plecarea la Miercurea Ciuc. M-a sunat căpitanul Gabi Luca luni să vin la stadion, dar nu eram în Cluj şi le-am spus să facă ce cred ei, să aleagă ei dacă merg sau nu la Miercurea Ciuc, dar suportă consecinţele. Şi domnul Barbu i-a pus să semneze că eu am anulat antrenamentul, nici vorbă de aşa ceva. Dânsul a fost un factor destabilizator în vestiar în ultimul timp, a încercat să întoarcă jucătorii impotriva conducerii, au fost mai multe”, ne-a mai spus, în schimb, preşedintele Unirii.

IMG_3328Formaţia din Jucu va juca, sâmbătă, cu Sănătatea Cluj în ultima etapă a campionatului, iar dacă Gică Barbu nu va mai fi lăsat la echipă, jocul va fi pregătit de către căpitanul Gabriel Luca, cel mai vechi fotbalist al Unirii. El a recunoscut că, în tot acest scandal, jucătorii au căzut la mijloc, dar a precizat şi că fiecare coleg va răspunde pentru faptul că nu s-a prezentat ieri la plecarea spre Miercurea Ciuc, dând de înţeles, însă, că nu preşedintele Unirii a anulat antrenamentul.

„Nu s-a pus problema aşa cum trebuia şi am ajuns în situaţia asta. Au fost ceva divergenţe între antrenor şi conducere, dar noi mai avem contract şi trebuie să ne facem treaba. Unii jucători au crezut că asta e cel mai bine pentru ei, eu nu vreau să influenţez pe nimeni. Luni am vorbit cu domnul preşedinte, i-am spus să vină la stadion că băieţii sunt nervoşi, că băieţii nu vor să facă antrenament, că nu vor să se prezinte la meci, iar dânsul ne-a spus să facem ce vrem. Domnul Barbu ne-a spus că el nu mai este antrenor şi, de asemenea, să facem ce vrem. Noi am fost prinşi undeva la mijloc în toată treaba asta”, a spus şi Gabi Luca, unul dintre cei doar cinci jucători care s-au prezentat, ieri dimineaţă, la plecarea spre Miercurea Ciuc, ceilalţi fiind Alex Pop, Paul Chiş, Cosmin Siecoban şi Olimpiu Bucur.

Vom reveni pe parcursul acestei zile cu detalii legate şi de prezenţa lui Gică Barbu la antrenamentul de astăzi.

Joma - JSport.roJSport.ro

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.