JSport.roJSport.ro

CFR Cluj se va pregăti, două săptămâni, în Cipru pentru meciurile rămase din acest sezon al Ligii I, acolo unde antrenorul Vasile Miriuţă va duce 26 de jucători.

Foarte probabil, săptămâna viitoare va ajunge în cantonamentul feroviarilor şi Ciprian Deac, jucător care şi-a reziliat contractul cu Tobol, în Kazahstan, acesta urmând să fie ultimul transfer al iernii.

Atât preşedintele Iuliu Mureşan, cât şi antrenorul Vasile Miriuţă s-au declarat mulţumiţi de lot dacă se va reîntoarce şi Deac în Gruia, preşedintele feroviarilor menţionând şi de ce are o „constrângere” în a face mai multe transferuri.

„Ciprian şi-a reziliat contractul alaltăieri pe cale amiabilă şi trebuia să vină azi-noapte în Cluj. Sunt peste 90% convins că în câteva zile ni se va alătura şi va veni în cantonament. Ciprian e foarte legat de clubul nostru şi dorinţa lui cea mai mare e să vină la noi, a zis că în România doar la CFR va juca. Dacă vom reuşi, şi vom reuşi, să îl aducem şi pe Deac lângă Bumba, vom fi suficient de puternici şi mă declar, la experienţa pe care o am, mulţumit de lot. Nu ni-i permitem pe Budescu şi Sânmărtean, cu Sergiu Buş, ajuns acum la Astra, au fost discuţii în vară, iar lui Gabi Mureşan i-am oferit de două ori această şansă de a se întoarce la CFR, dar acum e un pic târziu şi nu mai e momentul. Oricum, nici nu pot să cresc nivelul de salarii foarte mult şi am nişte constrângeri la transferuri din acest motiv. Deac şi Bumba sunt singurele transferuri pe care, împreună cu Miriuţă, ni le-am propus”, a spus preşedintele clujenilor.

Acesta s-a declarat optimist în privinţa calificării în play-off a CFR-ului, menţionând că de lupta la titlu se poate vorbi abia apoi.

„Mergem în Cipru cu gândul de a ne întoarce sănătoşi de acolo şi să abordăm cu încredere ultimele cinci etape, în urma cărora să fim pe loc de play-off, obiectivul nostru major, pe lângă Cupa României. Probabil că avem şi noi nevoie de o resetare, pentru că am făcut doar patru puncte în ultimele cinci partide, ceea ce e sub posibilităţile reale ale echipei. Vrem să câştigăm cu Steaua în prima etapă şi nu cred că ar mai fi o surpriză dacă vom bate Steaua. Ne-am mai întărit puţin, vom fi mai valoroşi decât în etapele care au trecut. E prea mult acum să ne gândim la titlu, trebuie să facem atâtea puncte încât să rămânem pe loc de play-off, iar mai apoi e posibil orice şi am încredere foarte mare în băieţi că ne vom atinge obiectivul”, a mai declarat Iuliu Mureşan.

De aceeaşi părere este şi antrenorul  Vasile Miriuţă, care îl aşteaptă pe Deac la pregătire în Cipru, al 27-lea jucător care va fi sub comanda sa în insula Afroditei.

„Chiar am vorbit cu domnul preşedinte de Deac, îl aşteptăm cu mare drag şi ne-am întări foarte bine dacă ar veni şi Cipri. El şi cu Bumba sunt doi jucători de mare valoare, de care aveam mare nevoie, Claudiu a demonstrat că e un jucător foarte bun şi cât a jucat în străinătate. Am mare încredere în el şi sper să facă o jumătate de an bună şi să ajungă la echipa naţională. 100% vor juca împreună Deac cu Bumba. Suntem pe loc de play-off şi sunt convins că acolo vom rămâne”, este încrezător şi tehnicianul ardelenilor.

CFR Cluj va disputa patru meciuri amicale în Cipru, primul dintre ele fiind marţi, cu ruşii de la FC Ufa. Din lotul CFR-ului nu vor face parte Negruţ şi Tînc, clubul dorind să le rezilieze contractele.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.