foto: arhiva turdanews.net

Prima etapă din noul sezon al Ligii a IV-a a continuat cu alte patru meciuri sâmbătă dimineaţă.

La Viişoara, Victoria Cluj a câştigat cu 3-0 pe terenul echipei promovate din Liga a V-a, dar sub un alt nume.

Formaţia pregătită de Marius Suller nu a reuşit, în timpul avut la dispoziţie înaintea începerii sezonului, să se înscrie în campionat cu numele de Victoria Cluj, aşa că tot sezonul va evolua sub denumirea de ACS Supporter 2.0 Cluj-Napoca. „Supporterii” au avut anul trecut echipă în Liga a IV-a, dar nu s-au mai înscris şi acum, iar reprezentanţii celor două cluburi au ajuns la un acord în această săptămână privind cedarea numelui. Este, oarecum, o situaţie asemănătoare cu cea a Universităţii Cluj din Liga a IV-a, care a jucat atunci sub denumirea oficială de ACS Alb-Negru al Studenţilor Clujeni.

Pe teren, însă, diferenţa de valoarea dintre cele două „Victorii” s-a văzut din plin, iar echipa condusă din teren de Gabi Giurgiu s-a impus fără prea mari emoţii, mai ales în partea a doua. „Secundul” Bogdan Unguruşan a deschis scorul în minutul 50, după care Marius Ionescu şi Andrei Codorean au securizat primele trei puncte din acest sezon.

Victoria Cluj nu se află pe primul loc însă, pentru că Viitorul Gârbău a făcut scorul rundei, 6-2 cu Unirea Triteni. Nou-promovata s-a desprins, totuşi, abia în ultimele şase minute. Horică Lehene a marcat primul gol în minutul 7, dar Triteniul a revenit în minutul 35 datorită lui Andrei Gall. Tot Gârbăul avea să intre în avantaj, prin golul lui Teofil Cristea, iar după 40 de minute de incertitudine în repriza secundă, gazdele s-au desprins decisiv pe final. Andrei Bocean a dat două goluri în trei minute, ambele din penalty, iar Gero Szekely a reuşit şi el o dublă. Acelaşi Andrei Gall a înscris şi pentru Triteni, care a pornit cu o înfrângere grea acest nou sezon în Liga a IV-a.

Campioana CS Floreşti a avut un meci dificil pe terenul Someşului Gilău, acolo unde a câştigat cu 1-0 doar în minutul 85, dintr-un penalty transformat de Radu Danciu. A fost o victorie construită greu, în faţa unei formaţii gilăuane care a impresionat mai ales la atitudine. Dominarea floreşteană a adus, în cele din urmă, golul izbăvitor şi primele trei puncte ale noului sezon.

Derby-ul zilei a fost la Câmpia Turzii, acolo unde Arieşul Mihai Viteazu s-a impus cu 2-0. Lucian Mărie a dat câte un gol pe repriză pentru formaţia lui Artur Podar, care a ştiut să profite de şansele avute. Precipitarea jucătorilor lui Andrei Pintilie, CSM Câmpia Turzii trecând prin nişte schimbări importante în vară, a fost punctul slab al gazdelor în acest prim joc, care trebuie acum să o ia de la capăt săptămâna viitoare.

Ultimele două meciuri ale primei etape, Unirea Iclod-CFR Dej şi Someşul Dej-Vulturul Mintiu Gherlii vor avea loc mâine după-amiază.

Jsport.ro - Magazinul tau de incaltaminte si imbracaminte