foto: uefa.com

CFR Cluj a câştigat, 1-0, meciul din deplasare cu Rennes, care a contat pentru grupa E a Europa League.

Feroviarii au jucat aproape tot meciul în superioritate numerică, având chiar şi doi oameni mai mult, dar au suferit până la final pentru victorie.

Totul a fost cu CFR în prima repriză din Franţa. Portarul gazdelor, Mendy, a fost eliminat după numai 5 minute la un fault asupra lui Traore. În locul său a intrat „rezerva” Bonet, în vârstă de doar 16 ani, care s-a poziţionat greşit la lovitura liberă executată de către Deac după acel fault. CFR Cluj avea 1-0 şi un om în plus până la final.

Djokovic şi acelaşi Deac au încercat să rezolve meciul până la pauză, dar au ratat două şanse mari, după care francezii au primit penalty. Norocul nu i-a părăsit nici acum pe feroviari, iar Niang a executat pe lângă poartă. Djokovic a mai ratat două ocazii mari, iar la pauză clujenii aveau doar 1-0.

Startul părţii secunde a fost aproape identic cu cel al primei reprize. Gazdele au mai rămas fără un jucător, după ce Camavinga a luat roşu în urma unui fault la Omrani, însă din lovitura liberă rezultată Deac nu a mai înscris. Paradoxal, cu doi oameni în plus, CFR a suferit şi nu a reuşit deloc să controleze meciul.

Ba chiar putea lua gol la şutul lui Hounou, iar pe final situaţia din teren s-a mai echilibrat, după ce Susic a luat uşor al doilea galben. Cu emoţii, CFR a reuşit să reziste până la sfârşit fără să primească gol şi a obţinut o victorie extrem de importantă în clasament.

Celtic e liderul grupei E, cu 7 puncte, după 2-1 cu Lazio, iar CFR e pe doi, cu şase puncte.

Rennes

Mendy
Maouassa
Morel
Gnagnon
Traore H.
Del Castillo
Bourigeaud
Camavinga
Raphina
Hunou
Niang

Au mai intrat: Bonet, Siebatcheu, Siliki. Antrenor: Julien Stephan

CFR Cluj

Arlauskis
Camora
Boli
Burcă
Susic
Deac
Culio
Djokovic
Bordeianu
Omrani
Traore

Au mai intrat: Hoban, Păun, Cestor. Antrenor: Dan Petrescu

Jsport.ro - Magazinul tau de incaltaminte si imbracaminte