JSport.roJSport.ro
foto: the few the proud the ultras/facebook

Universitatea Cluj s-a impus în meciul din deplasare cu Luceafărul Oradea, 3-1, şi a urcat pe locul doi în clasament, acolo unde va rămâne şi la finalul etapei a 24-a.

„Studenţii” au întors scorul după ce au fost conduşi, într-o partidă în care Peluza „Şepcile Roşii” i-a dedicat o coregrafie specială lui Radu Ţenter, suporterul înmormântat ieri.

Cu gândul la egalul Clinceniului de mai devreme, jucătorii Universităţii au căutat să rezolve rapid meciul de la Sânmartin. Giurgiu a ratat prima ocazie în minutul 1, însă presiunea mare pusă de „U” în minutele de start nu a avut efect şi pe tabelă. Ba mai mult, pe contraatac, Vasile Pop a trimis un şut care l-a prins pe picior greşit pe Dur-Bozoancă, iar Luceafărul avea 1-0 din minutul 9.

Nu s-au bucurat decât cinci minute bihorenii, pentru că Pârvulescu, înlocuitorul lui Goga în formula de start, a restabilit egalitatea după ce a scăpat singur cu Moga, înainte cu două minute atacantul lui „U” fiind blocat de portarul gazdelor. De altfel, acesta din urmă a fost cel mai bun jucător al Luceafărului în prima repriză, Haţiegan şi Axente nereuşind să-l învingă din ocaziile create. Clujenii au scăpat de un penalty la o intervenţie greşită a lui Sepsi, iar la pauză s-a intrat cu 1-1.

Sprijiniţi de aproximativ 500 de fani, care i-au dedicat o coregrafie şi mai multe bannere lui Radu Ţenter pe parcursul meciului, elevii lui Bogdan Lobonţ nu au început la fel de tare şi partea secundă. Prima ocazie a apărut abia după un sfert de oră, la un şut pe lângă a lui Pârvulescu. Nemulţumit de joc, Lobonţ a făcut toate schimbările până în minutul 68, însă doar ultima introducere, a lui Goga, a avut şi efect.

Veteranul Universităţii i-a dat imediat o pasă de gol lui Pârvulescu, iar atacantul venit de la Pandurii a făcut dubla. Orădenii au căzut la acest scor, iar până la final „U” a controlat autoritar partida. Gavra, cu un şut din apropiere, a fructificat una dintre ocaziile clujenilor şi a stabilit scorul final, un 3-1 pentru Universitatea care înseamnă locul doi în clasament, la două puncte de liderul Sportul Snagov.

Pentru “studenţi” urmează o nouă deplasare, sâmbătă, cu Aerostar Bacău.

Luceafărul Oradea

Moga
Wanya
Oros
Băican
Ciul
Dulca Al.
Lu
Prejmerean
Mitrică
Paraschiv
Pop

Au mai intrat: Drăgan, Bebey, Nemeş. Antrenor: Cristian Lupuţ

“U” Cluj

Dur-Bozoancă
Berci
Cordoş
Ursu I.
Taub
Giurgiu
Sepsi
Coman
Pârvulescu
Axente
Haţiegan

Au mai intrat: Janos, Gavra, Goga. Antrenor: Bogdan Lobonţ

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.