JSport.roJSport.ro

IMG_0806Echipa clujeană de handbal feminin „U” Alexandrion a fost eliminată din Cupa României, după ce a pierdut la 10 goluri diferenţă, 25-35 (16-17), meciul din optimile de finală cu SCM Craiova, jucat în deplasare. Acest eşec înseamnă şi încheierea sezonului pentru elevele lui Carmen Amariei, care au reuşit să-şi îndeplinească obiectivul, totuşi, salvându-se de la retrogradare.

În meciul din Bănie, clujencele au opus rezistenţă doar în prima jumătate a meciului, scorul înaintea reprizei secunde fiind echilibrat, 17-16 pentru gazde. Cu jucătoare mai experimentate în lot, SCM Craiova, care a terminat pe locul şapte în Liga Naţională, a reuşit să se distanţeze tot mai mult odată cu trecerea timpului, la final reuşind să se impună la 10 goluri diferenţă. Pentru “U”, cele mai multe goluri au fost reuşite de Alexandra Dindiligan şi Florina Chintoan, ambele câte cinci.

Potrivit regulamentului din Cupa României, acest joc din optimi a fost unul eliminatoriu, astfel că „U” Alexandrion va disputa următorul meci oficial abia în luna septembrie, în prima etapă a următorului sezon din Liga Naţională.

Cu un lot format, în principal, din handbaliste tinere, dar cu două foste mari internaţionale pe banca tehnică, Luminiţa Huţupan-Dinu şi Carmen Amariei, „U” Alexandrion se poate considera mulţumită de parcursul din acest sezon, obiectivul de a evita locul de baraj pentru menţinerea în Liga Naţională fiind atins cu două etape înainte de final.

Joma - JSport.roJSport.ro

1 COMENTARIU

  1. A fost atins obiectivul fetelor de la „U” Alexandrion, dar cred că echipa va putea să lupte pentru locuri fruntașe în campionatul viitor. Va urma o lungă perioadă de „hibernare” pentru handbalul feminin, cu accent pe echipa „națională”, calificată la JO, și suntem convinși că staff-ul ethnic al echipei va găsi mijloacele necesare pentru a eficientiza jocul „universitarelor”. Condiția este ca finanțatorul să rămână ferm pe poziții și cele două antrenoare, Carmen Amariei și Luminița Huțupan Dinu, foste vedete ale handbalului mondial, să rămână în continuare la Cluj, iar lotul să-și păstreze „vedetele” actuale și să se „împrospăteze”, cu două – trei jucătoare de valoare. Așteptăm saltul valoric al tinerelor jucătoare și clujenii vor susține eforturile handbalistelor de la „U” Alexandrion prin prezența galeriei care este mereu „omul în plus” al echipelor clubului Universitatea, cel mai titrat club transilvănean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.