JSport.roJSport.ro

florina chintoan nationalaHandbalista Florina Chintoan, de la “U” Alexandrion Cluj, a reuşit 6 goluri şi a fost desemnată omul meciului în partida câştigată miercuri de România contra Lituaniei, în deplasare, joc care consfinţeşte calificarea matematică a tricolorelor la Campionatul European de Handbal Feminin din acest an, din Suedia.

Cu 6 puncte înaintea acestui joc, la fel ca Norvegia, România nu a avut nicio problemă în Lituania, echipă care rămâne cu 0 puncte în Grupa 1, antrenorul Thomas Ryde preferând să menajeze o parte dintre titulare. La pauză tricolorele conduceau cu 20-11, până la final reuşind să mai adauge un gol la diferenţa finală, 34-24. În urma acestui rezultat din Grupa 1 România şi Norvegia sunt calificate la Europene, cele două echipe având câte 8 puncte, în timp ce Belarus, cu doar 4, nu le mai poate ajunge din urmă.

Chintoan, cea mai bună marcatoare a României

În condiţiile în care pivotul Oana Manea nu a făcut deplasarea în Lituania, la fel ca interul Cristina Neagu, Florina Chintoan a fost principala opţiune pe semicerc a României, jucătoarea lui “U” Alexandrion reuşind să încheie jocul cu 6 goluri, cele mai multe din tabăra româncelor.

Pentru România au mai marcat Tănăsie, Ardean Elisei şi Buceschi câte 4 goluri, Tiron, Udriştoiu şi Perianu câte 3, Zamfirescu şi Vizitiu câte 2, Szucz, Cartaş şi Chiper câte 1.

Chintoan a fost desemnată MVP-ul meciul, nefiind la prima astfel de ispravă. Acum două luni jumătate, la turneul preolimpic din Danemarca, pivotul lui “U” Alexandrion Cluj primea acelaşi titlu în victoria cu 39-16 a României cu Uruguay, care a parafat calificarea tricolorelor la Olimpiada de Vară de la Rio de Janeiro, din acest an.

 

 

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.