JSport.roJSport.ro

Echipa de handbal feminin Universitatea Cluj a câştigat dramatic meciul cu CSM Roman, din etapa a 22-a a Ligii Naţionale, 26-25 (12-12). Golul victoriei a fost marcat de Florina Chintoan în ultima secundă, în bucuria care a urmat antrenorul clujencelor, Florentin Pera, accidentându-se la picior şi fiind transportat cu ambulanţa la spital.

Meciul din Sala Sporturilor „Horia Demian” a fost echilibrat pe toată durata celor 60 de minute, cu un plus pentru CSM Roman, care a avut aproape în permanenţă un gol sau două în plus pe tabelă.

După 12-12 la pauză, cele două echipe au ţinut aproape una de alta şi în partea secundă, oaspetele preluând conducerea, 25-24, la intrarea în ultimele două minute, fază la care Reka Tamaş a fost şi eliminată. La atacul următor, însă, egalitatea s-a restabilit pe parchet, Luciana Popescu fiind pedepsită după ce a oprit mingea cu piciorul, iar Diana Puiu, de altfel cea mai bună marcatoare a meciului, cu nouă goluri, a egalat şi scorul pe tabelă.

Romanul a avut la dispoziţie 50 de secunde, mai apoi, să marcheze golul victoriei, antrenorul Gheorghe Covaciu a luat şi un time-out în acest timp, însă o greşeală pe faza ofensivă i-a permis Florinei Chintoan să recupereze mingea. Pivotul clujencelor a scăpat singur spre poarta Romanului, iar după ce a marcat s-a auzit şi sirena care a anunţat finalul de joc, ardelencele dând frâu liber bucuriei.

Succesul împotriva fostei sale echipe a fost plătit scump, însă, de către antrenorul Universităţii, Florentin Pera, care s-a accidentat la picior în meleul creat. Acesta nu a putut să calce deloc pe el din cauza durerii, astfel că a plecat din sală pe targă, fiind transportat la spital cu ambulanţa pentru investigaţii suplimentare.

De partea cealaltă, tehnicianul Romanului, Gheorghe Covaciu, a rămas minute bune pe bancă după terminarea meciului, venindu-i greu să creadă că echipa sa a pierdut acest joc.

„Este o dezamăgire mare, pentru că am avut jocul în mână aproape tot meciul, am avut urcuşuri şi coborâşuri, dar nu am ştiut să gestionăm finalul. Avem jucătoare cu experienţă care nu au ştiut să gestioneze finalul. Mă gândesc de ce am luat time-out-ul, practic am luat time-out pentru Cluj. Ce am discutat noi şi ce au făcut ele… Oricum, e o dezamăgire mare, iar fetele trebuie să se remonteze singure, pentru că sunt jucătoare cu experienţă. Obiectivul nostru este 1-5, dar totul se va juca până la ultima etapă”, ne-a spus fostul antrenor al lui „U” Jolidon, revenit pentru prima oară ca adversar în Sala „Horia Demian” după opt ani petrecuţi pe banca formaţiei clujene.

„Recunosc că a fost un meci mai special, o senzaţie diferită şi mi-au venit şi multe amintiri în cap pentru că nu e simplu când stai aproape 10 ani la o echipă. Dar suntem profesionişti şi ne facem treaba acolo unde suntem. Universitatea de acum formează o echipă tânără, de viitor, numai că trebuie ajutată”, a mai spus Gheorghe Covaciu.

În urma acestui rezultat, „U” Cluj a urcat pe locul opt în clasament, cu 21 de puncte, la egalitate cu CSM Bistriţa, în timp ce Romanul se află pe cinci, acelaşi punctaj ca şi HCM Râmnicu Vâlcea, 28.

Joma - JSport.roJSport.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.