JSport.roJSport.ro

IMG_6916_1200x800Echipa de handbal feminin „U” Alexandrion Cluj a pierdut la opt goluri diferenţă derby-ul Transilvaniei cu HC Zalău, 27-35 (9-21), după un meci care a fost decis de o primă repriză perfectă a elevelor lui Gheorghe Tadici.

Tot în primele 30 de minute ale partidei din Sala „Horia Demian” clujencele au evoluat, la un moment dat, şi cu două handbaliste mai puţin pe teren, la finalul partidei antrenorul gazdelor, Carmen Amariei, acuzând din plin maniera de arbitraj. Fosta internaţională a criticat dur prestaţia brigăzii formate din bucureştenii Alexandru Blas şi Marius Ghiorghişor, Amariei menţionând că cei doi au greşit în defavoarea ambelor formaţii.

„Tot meciul a fost o luptă care s-a petrecut în afara jocului de handbal. Au fost erori foarte multe, şi de-o parte, şi de alta, iar din păcate erorile pe care le fac cei ce arbitrează duc ca jocul să se rupă din minutul 10, 15. Greşeli voite sau nevoite, dar arbitrii ar trebui să gestioneze mult mai bine asemenea meciuri. Am vorbit cu domnul observator şi mi-a spus că nu are ce să le facă decât după meci, pe raport. Eu cred că li se permit foarte multe lucruri, care ar trebui oprite în timpul meciului, nu după joc sau la alte şedinţe. Nu e vorba doar că s-au dat uşor faulturi sau eliminări, multe s-au dat, prea multe, au fost multe greşeli astăzi şi după atâţia ani în care am practicat acest sport pot să zic că nu am mai văzut niciodată aşa ceva”, ne-a spus, la final, antrenorul clujencelor.

Pe de altă parte, Amariei a recunoscut jocul bun al Zalăului de luni seara, dar a precizat că greşelile făcute împotriva echipe sale au dus la căderea psihică a clujencelor.

„Zalăul a jucat foarte bine astăzi, poate nu mă aşteptam să joace chiar aşa de bine, le-a funcţionat jocul la nouă metri. Pe noi prea puţin ne-a ajutat poarta şi am făcut şi câteva greşeli, dar având un lot foarte tânăr, fetele nu ştiu să gestioneze situaţiile astea dificile, când echipa nu înţelege maniera de arbitraj, iar atunci aceste fete se pierd cu firea şi apar şi erorile. Au fost greşeli de arbitraj şi de-o parte, şi de cealaltă, dar parcă mai mult împotriva noastră. Poate nu cu rea voinţă, nu vreau să acuz pe nimeni, dar azi m-am simţit foarte defavorizată”, a mai spus Carmen Amariei.

Această înfrângere, din etapa a 24-a a Ligii Naţionale, nu o afectează prea mult pe „U” în clasament, care este ca şi salvată de la retrogradare, iar victoria nu o ajută prea mult nici pe HC Zalău, care nu mai are cum să prindă cupele europene.

Joma - JSport.roJSport.ro

1 COMENTARIU

  1. „U” Alexandrion a scăpat de emoțiile retrogradării, iar tânăra echipă a clubului universitar se va putea bate, în sezonul viitor, chiar pentru un loc de cupă europeană. Condiția este să rămână cele două antrenoare, glorii ale handbalului mondial, Amariei și Huțupan, precum și păstrarea jucătoarelor care duc, momentan, greul partidelor. Tinerele au deja experiența unui sezon în prima ligă, vor crește valoric, bine îndrumate, și ar mai trebui cel puțin un inter cu „brat” decisiv. Galeria va fi suportul moral pentru viitoarele prestații ale fetelor de la „U” Alexandrion !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.