JSport.roJSport.ro

IMG_9489_1200x800“U” Alexandrion a cedat miercuri primul meci al returului Ligii Naţionale de handbal feminin, în faţa vicecampioanei HCM Baia-Mare, după ce la pauză a avut un avantaj de 5 goluri.

Fetele lui Carmen Amariei au început bine meciul şi în minutul 14 aveau un avantaj de cinci goluri, 7-2. Părea chestiune de timp până oaspetele componente ale naţionalei României, precum Paula Ungureanu, Melinda Geiger sau Valentina Ardean-Elisei şi de internaţionale ca Do Nascimento şi Pineau, ar fi urmat să revină.

Clujencele au continuat însă ritmul bun şi în minutul 21 aveau un avans tot de 5 goluri, 10-5. Ecartul de 4-5 goluri s-a păstrat în continuare, iar la pauză s-a intrat cu 13-8 în favoarea Clujului.

Repriza a doua a început cu băimărencele în ofensivă şi în minutul 11 al reprizei secunde au obţinut egalarea la 15-15. Paula Ungureanu, recent votată de antrenorii din Liga Naţională cea mai bună jucătoare româncă din campionat, a reuşit mai multe intervenţii de efect şi încet, dar sigur, oaspetele au trecut la timonă.

Clujul şi-a pierdut cadenţa, iar HCM-ul a lansat “potopul” de goluri, Do Nascimento fiind cea mai prezentă la finalizare.

S-a încheiat 19-27, un meci în care de la pauză vicecampiona a recuperat diferenţa de 5 goluri şi a “pus” încă 8 puncte în plus.

Cele mai bune marcatoare ale gazdelor au fost Laslo, 4 goluri şi Tetean, 3, în timp ce de la băimărence a înscris cele mai multe goluri Katarina Jezic, 7.

La finalul meciului, antrenoarea clujencelor, Carmen Amariei, şi-a felicitat jucătoarele şi a spus că, pentru ea, această partidă a fost ca o victorie, în timp ce tehnicianul HCM-ului, Aurelian Roşca, a dat vina, pentru jocul din prima repriză, pe pauza competiţională.

“Pentru mine este o victorie, o victorie muncită, de moral, care ne arată că debutul de retur va fi dificil, dar că suntem pregătite. Aceste fete au arătat că îşi doresc să facă performanţă, să existe handbal de calitate la Cluj şi sunt mulţumită de apărare şi de atitudinea jucătoarelor. În a doua repriză, teama de rezultat a făcut să apară nişte greşeli copilăreşti, iar o echipă cu o experienţă mare te taxează imediat şi cred că acolo s-a rupt firul jocului”, a declarat Carmen Amariei.

“Echipa nu a mai jucat împreună de o lună şi jumătate, iar acest lucru s-a văzut. În prima repriză au fost nesincronizări în joc, multe ratări, nu am avut o apărare agresivă, dar în partea a doua lucrurile au intrat în normal şi este o victorie normală”, a spus şi antrenorul băimărencelor, Aurelian Roşca.


Joma - JSport.roJSport.ro

3 COMENTARII

  1. Oare la arbitrajul din handbal cand începe Dna sa isi faca treaba ??? Ca si la fotbal! Fetele fin Baia Mare nu aveau nevoie de ajutor, erau in stare si singure sa câștige partida fara ajutorul celor 2 arbitrii!!! Nu este ok ca in repriza secunda sa iti Bati joc de o echipa mai slaba valoric ( defapt primele 15 din repriza secunda)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.