JSport.roJSport.ro

Echipa de handbal feminin Universitatea Cluj a pierdut, 24-25 (16-14), meciul cu CSM Bistriţa, din etapa a 16-a a Ligii Naţionale. Paradele fostului portar al clujencelor, Ana Maria Măzăreanu, au fost decisive în stabilirea învingătoarei, aceasta intervenind de multe ori chiar şi în situaţie de unu la unu.

După o primă repriză în care elevele lui Florentin Pera s-au aflat aproape în permanenţă la conducerea jocului, intrând cu două goluri avans la vestiare, în partea a doua a meciului au intrat în scenă portarii celor două echipe.

Ionica Munteanu şi Viorica Şuba, de la “U” Cluj, a fost puse în umbră, însă, de Ana Maria Măzăreanu, de departe MVP-ul bistriţencelor în acest meci. Fosta componentă a Universităţii a reuşit să respingă din toate poziţiile, inclusiv atunci când rămânea singură cu jucătoarele clujene. Ratările lui Puiu, Vălean sau Laslo aveau să le coste scump pe „studente”, care nu au reuşit să marcheze nici la ultima fază, iar CSM-ul s-a impus cu 25-24.

Dacă Cristina Laslo a fost cea mai bună marcatoare a gazdelor, opt goluri, de la Bistriţa a mai ieşit în evidenţă şi Oana Chirilă, autoare a 11 goluri.

„Sunt supărat pentru că am avut jocul în mână, am avut atâtea situaţii de a finaliza, însă Măzăreanu a reuşit să apere din zona extremelor, din zona centrală, toate aruncările au fost acolo unde apără ea mai bine. Nu am reuşit să ne mobilizăm aşa cum ar fi trebuit, nu ne-am concentrat în momentele decisive, iar în apărare am fost mult sub meciul de la Cisnădie, acolo unde am avut mai multă dorinţă şi agresivitate. Am ratat mult, şi şapte metri, contraatacuri, din extreme, iar ratările s-au întors împotriva noastră. Bistriţa a câştigat meciul pentru că, poate, şi-au dorit mai mult să câştige”, ne-a spus, dezamăgit, antrenorul Universităţii, Florentin Pera.

De altfel, tristeţea a fost mare şi în rândul handbalistelor sale, câteva dintre ele salutând galeria cu lacrimi în ochi. În urma acestui rezultat, CSM Bistriţa a egalat-o pe „U” Cluj în clasament, ambele având câte 15 puncte, „studentele” fiind pe locul opt.

Joma - JSport.roJSport.ro

3 COMENTARII

  1. Desigur, suntem supărați pe inconstanța „studentelor”, echipa sub conducerea lui Pera nu arată nimic în plus față de „perioada Amariei”, ceea ne face să credem că nu antrenorul este cheia prestațiilor, ci jucătoarele din teren. Linia de nouă metri marchează puțin, cu excepția câtorva realizări ale lui Puiu, Laura Popa parcă a uitat că este inter și bate la poarta „naționalei”, în apărare sunt momente de uluială și de regrupare cu întârziere, fapt pentru care jucătoarele adverse ajung de multe ori în poziții ideale de a finaliza, iar extremele par fără vlagă în ambele faze ale jocului. Totul cade pe umerii lui Chintoan, Laslo și Ionica Muntean, și ele cu tonus scăzut în fața bistrițencelor de la care au strălucit tocmai jucătoarele plecate de la „U”. Desigur, se va spune că învățăm din greșeli, dar cam de multă vreme așteptăm o echipă de handbal feminin „mare” la „U” și intuim că în spatele prestațiilor subțiri este ceva ce numai conducerea clubului știe. Galeria venită după o repriză de fotbal n-a „trădat” handbalul, a însuflețit Polivalenta cam „mută” în prima repriză, dominată de însuflețirea fanilor bistrițeni, și rămânem cu aceeași senzație că ceva se întâmplă în spatele cortinei. Așteptăm. Mereu, în așteptare…

    • Țin sa va contrazic. Nu am văzut nimic din punct de vedere tactic la fetele de la U Cluj. Aici e doar vina antrenorului. La time-out le certa în loc sa le ofere indicații. Nici Amariei nu era o super antrenoare, dar nici cu Pera nu ne putem lauda. Puiu era golghetera la Zalău. Nu cred ca problema e doar la jucătoare. Mai bine ne uitam ca nu joaca nimic din punct de vedere tactic și aici e doar vina antrenorului.

  2. Poate ca adevarul e undeva la mijloc. Nici eu nu cred ca e o problema de antrenor, pentru ca echipa juca la fel de prost si cu Amariei, dar si cu Horatiu Pasca. E o echipa tanara, dar eu cred ca am avut suficienta rabdare. Totusi, fetele astea joaca deja de 3 ani impreuna ! Si nu se vede niciun progres. Vladimir tot asteapta o echipa “mare”. O echipa mare se face in primul rand cu jucatoare BUNE. Hai sa fim seriosi: cum arata echipa cu Petroczi, Paraschiv, Senocico, Chintoan, Vadineanu, Tivadar, Cartas sau Dinca ??? Si Gheorghe Covaciu nu era el chiar un super-antrenor! Eu zic ca e bai mai mare la fete. Eu cred ca lui Laslo trebuie sa i se dea drumul sa plece, se vede ca aici nu mai poate progresa. Nici extremele nu prea au treaba cu handbalul, iar Puiu si Popa sunt “modestutze”. Trebuie jucatoare, domnilor! Poate ati vazut in tur ca o jucatoare adevarata (Sheiko) poate face diferenta. De ce a plecat de la noi in Liga a 2-a, numai Dumnezeu stie…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.