JSport.roJSport.ro

IMG_8150România va încerca să se califice la Jocurile Olimpice de anul viitor în Danemarca, acolo unde va lupta în turneul preolimpic alături de ţara gazdă, Uruguay şi Muntenegru.

Fostul selecţioner al României, Gheorghe Tadici, nu este deloc surprins de alegerea Federaţiei Internaţionale de Handbal, deşi această hotărâre i-a scandalizat pe oficialii Federaţiei Române de Handbal şi a explicat de ce România a avut şanse mici să organizeze turneul preolimpic.

„Noi suntem un popor emoţional şi pe fiecare sector de activitate ne manifestăm ca atare. România a organizat un turneu preolimpic cu două ediţii în urmă, înainte de Beijing, Danemarca, Uruguay şi Muntenegru nu au organizat niciun turneu, deci concluzia o trageţi dumneavoastră. În legătură cu dosarul care a fost cel mai bine întocmit, nu ştiu când o fi fost depus dosarul ăsta. Înainte de Campionatul Mondial bănuiesc că nu, pentru că nu ştii pe ce loc termini, iar după întrecere, ca să faci un dosar din ăsta, nu ştiu dacă a cerut aşa ceva IHF-ul. Dar dacă a cerut şi s-a depus vreun dosar, şi a fost concurs de dosare, cred că şi aici, la capitolul organizare, ne bate Danemarca, care a organizat campionate europene şi mondiale, iar noi mai avem până să putem organiza astfel de competiţii”, a declarat, la Cluj, Gheorghe Tadici.

Fostul selecţioner dă, însă, şanse mari de calificare României la Olimpiadă, acolo unde ajung primele două clasate din această grupă. Potrivit lui Tadici, lumea se sperie degeaba de Muntenegru, la Buducnost, actuala campioană a Europei, evoluând mai multe jucătoare străine.

„Noi confundăm Muntenegru cu Buducnosct, acolo unde joacă şi Byzdra, Zderic, Cvijic sau Neagu. Cred că putem bate Muntenegru, chiar dacă au fost campioane europene şi vicecampioane olimpice, au fost nişte jucătoare peste care au trecut anii şi, asupra unei Jovanovic, spre exemplu, vârsta îşi spune cuvântul”, a mai spus Tadici.

Turneul preolimpic se va desfăşura în perioada 17-20 martie, la Herning, în Danemarca.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.