JSport.roJSport.ro
foto: citynews.ro

Criza instalată la echipa de handbal masculin Universitatea Cluj, rămasă fără antrenor şi director tehnic, pare că se va ameliora în următoarele zile.

Potrivit unor reprezentanţi ai CS Universitatea, Ioan-Ani Senocico ar urma să fie noul antrenor al echipei, soţul handbalistei Mihaela Senocico mai pregătind formaţia clujeană şi în urmă cu patru ani. „Verbal s-au înţeles, mai lipseşte doar semnătura de pe contract”, ne-au spus oficialii clubului Universitatea referitor la noul antrenor, post care nu există pe hârtie, însă, în cadrul CS „U”.

Acest lucru l-a deranjat pe fostul director tehnic, Radu Marc, care a continuat „bătălia” începută cu Ovidiu Vasu săptămâna trecută. Marc a precizat şi că ar putea scoate la iveală „falsurile de la club”, despre care a menţionat în interviul din luna iunie, fiind convins că handbaliştii nu îşi vor primi banii restanţi cel puţin până în toamnă.

„La echipa de handbal masculin nu există post de antrenor de atâţia ani. Cum se poate aşa ceva? Postul ăsta s-a pierdut de când e Vasu conducător. Ce a făcut el în anii ăştia ca să-l aducă înapoi? Cine aude în ţară că un club nu are post de antrenor… El vorbeşte de antrenor pentru că trebuie să fie agreat de el. Care e rolul lui Vasu acolo, cum îşi face deconturile? Am văzut că a zis că să aduc falsuri. Păi să nu mă facă să le scot, că o parte le am acasă xeroxate. Altele i le-am adus la cunoştinţă şi mi-a spus atunci să tăcem din gură că doar clubul are de suferit dacă se ajunge în presă. El a ştiut foarte bine şi cred că începe să creadă în prostia lui ce spune. Are prime restante de anul trecut la jucători, banii aştia nu i-am cerut noi în plus, au fost bani promişi de el la începutul campionatului. A spus că nu se ceartă cu nimeni în afară de baschet fete şi handbal băieţi. Cu cine nu se ceartă, cu caii de la hipism? Poate cu ăia. Nu a fost sportiv să plece şi să nu aibă restanţe de primit de la club”, a spus Radu Marc, într-un nou episod al criticilor pe care i le-a adus lui Ovidiu Vasu.

Preşedintele CS Universitatea a precizat, în schimb, că stă în continuare liniştit, l-a îndemnat pe Marc să scoată la iveală neregulile şi a explicat care e situaţia cu postul de antrenor la handbalul masculin.

„Au apărut contracte pentru activităţi sportive, care e similar cu un contract de muncă. Noi, fiind instituţie bugetară, avem un număr strict de posturi. Nu numai handbalul masculin nu are posturi, şi alte secţii se află în aceeaşi situaţie, dar în sistemul bugetar e foarte greu să primeşti posturi în plus. Dar nu e nicio o problemă asta, nu afectează cu nimic. Legislaţia s-a schimbat şi se pot încheia contracte de activitate sportivă, iar noul antrenor de la handbal va avea un astfel de contract. Despre falsuri? Să le aducă, să nu mai stea nicio clipă. Eu sunt foarte liniştit, pentru că nu are ce să aducă. La noi toţi banii merg prin ordin de plată, prin carduri. Dacă s-au făcut falsuri, trebuie să vedem, Radu Marc le-o fi făcut? El o să aibă de suferit dacă vine cu minciuni. Iar legat de prime la handbalişti, eu am aprobat plata lor, s-a intrat în circuitul contabil şi în zilele următoare banii vor fi plătiţi, nu va mai exista nicio restanţă. Atât timp cât clubul acesta a tot crescut an de an şi a ajuns cel mai important club universitar din ţară, înseamnă că la sportivi le-a convenit să stea aici. Când am venit eu director, nu primea indemnizaţie nicio secţie, acum toate primesc”, a declarat şeful CS Universitatea.

Fostul director tehnic, Radu Marc, a decis să plece de la echipă în primăvară, relaţia dintre el şi preşedintele CS “U”, Ovidiu Vasu, deteriorându-se complet. Asta, la mai puţin de un an de când se promitea un proiect pe trei ani, finalizarea acestuia urmând să însemne promovarea în Liga Naţională.

Joma - JSport.roJSport.ro

1 COMENTARIU

  1. BA NENE BA!!( ca sa citez un “clasic” in viata!!)….Omul asta chiar crede ce spune, sa ajunga el sa spuna ca datorita lui iau indemnizatii sportivi clubului, e PREA DE TOT!!….probabil ca el nu stie ( s au se face ca nu stie!) ca indemnizatiile sportive se dau inca de pe vremea lui Ceausescu!……Sa spui ca nu e nici o problema cu postul de antrenor la handbal masculin, ca a incheiat CONTRACTE DE ACTIVITATE SPORTIVA ( va spun eu ca in ultimi ani nu le a facut nici pe acelea la handbal masculin…….sau daca le are sa le arate…..fiindca in ultimii ani nici un antrenor, la handbal masculin, nu a fost retribuit de club!!( s au poate AFLAM ALCEVA!!!!!)……Sa ajunga EL sa spuna ” ca poate Radu Marc a facut ceva falsuri la Club” !!!….esti chiar RIDICOL TOVARASE VASU……cum naiba sa fac falsuri cand eu nu am facut NICI UN DECONT LA CLUB, sau POATEEEE………????? Astept cu nerabdare sa vad “NOILE REALIZARI” ale TOVARASULUI VASU!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.