JSport.roJSport.ro
România a jucat în acest an la Cluj atât Trofeul carpaţi cât şi returul barajului cu Serbia pentru Mondial. Foto / Transilvania Reporter
România a jucat în acest an la Cluj atât Trofeul carpaţi cât şi returul barajului cu Serbia pentru Mondial. Foto / Transilvania Reporter

Echipa naţională de handbal feminin a României va găzdui aproape sigur turneul pre-olimpic pentru calificarea la Olimpiada de vară de la Rio de Janeiro, din 2016, iar cel mai probabil acesta se va desfăşura la Cluj-Napoca.

România a câştigat duminică seară medalia de bronz la Campionatul Mondial de handbal feminin din Danemarca şi are dreptul, prin regulament, de a-şi exercita prima opţiunea de organizare a turneului preolimpic de calificare pentru grupa din care face parte, între 17-20 martie 2016. Primele două clasate din grupă se vor califica la Rio.

Potrivit președintelui Federației Române de Handbal (FRH), Alexandru Dedu, țara noastră a înaintat deja intenția de a fi gazda competiției respective, iar o decizie ar putea fi anunţată în cursul săptămânii.

Imediat după încheierea Campionatului Mondial de handbal feminin, România şi-a aflat adversarele din grupa preolimpică: Danemarca, cea de-a şasea clasată la Mondial şi pe care a învins-o în sferturi, Muntenegru, cea de-a patra clasată la Campionatul European şi Uruguay.

Cel mai probabil la Cluj

Dacă lucrurile vor decurge normal şi România va primi organizarea turneului preolimpic, cel mai probabil meciurile se vor disputa la Sala Polivalentă din Cluj, cea mai modernă din România, unde naţionala a disputat anul acesta şi Trofeul Carpaţi şi meciul de acasă cu Serbia, pentru calificarea la Mondial.

Unele jucătoare au vorbit deja despre organizare jocurilor la Cluj:

“Vom lupta, nu avem ce face! Vom avea în spate 7.000 de spectatori la Cluj Napoca. Şi pe Danemarca, şi pe Muntenegru le-am mai bătut, nu sînt de speriat. Dar trebuie să fim conştiente că va fi enorm de greu”, a declarat Paula Ungureanu, portarul tricolorelor, conform gsp.ro.

Cristina Neagu, cea mai bună jucătoare a Mondialului, a declarat la Digi Sport că România va avea avantajul terenului propriu şi că speră că tricolorele şi Muntenegru, unde evoluează la echipa de club, să se califice la Rio.

Încă nimic semnat

Directorul Sălii Polivalente din Cluj-Napoca, Ionuţ Rusu, a declarat pentru cjsport.ro că a avut în cursul săptămânii trecute discuţii cu conducerea FRH cu privire la eventuala organizare a turneului preolimpic la Cluj, dar că încă nu este nimic parafat.

“Au spus că iau Clujul în considerare pentru organizarea meciurilor. Dacă România va primi organizarea turneului, ne vom bate să aducem meciurile la Cluj”, a transmis Ionuţ Rusu.

Şase ţări, deja calificate

Şase ţări sunt deja calificate la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, care vor avea loc în perioada 5-21 august 2016: Brazilia, ţară gazdă, Norvegia, campioana europeană şi mondială, Spania, finalista Europeanului din 2014, Coreea de Sud, campioana Asiei, Angola (campioana Africii) şi Argentina, vicecampioana Americii de Sud.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.