JSport.roJSport.ro

Universitatea Cluj a încheiat cu un eşec turul Ligii Naţionale la handbal feminin, 25-30 (10-10) cu CSM Roman.

Meciul din Sala „Horia Demian” a fost decis de pragmatismul oaspetelor din repriza secundă, „U” pierzând primul joc din 2018, după două victorii la rând.

Cu gândul la părăsirea locurilor cu emoţii din Liga Naţională în cazul unei victorii, „studentele” au început timid partida cu Romanul, iar după şase minute fără gol marcat în poarta adversarelor antrenorul Alin Bondar a cerut time-out.

De menţionat că nici oaspetele nu au excelat pe faza ofensivă, dar acestea au avut aproape în permanenţă avantaj pe tabelă în primele 30 de minute. „U” a trecut o singură dată la conducere, prin golul Dianei Lazăr, 10-9, avans anulat imediat de către moldovence, iar la pauză cele două echipe au intrat la egalitate, 10-10.

Repriza a doua a avut o desfăşurare asemănătoare cu prima, diferenţa fiind că Romanul, mai concentrată în ofensivă, a condus şi cu cinci goluri avans. „U” s-a apărat chiar şi om la om la un moment dat, însă fără prea mare efect, iar pe final „studentele” au cedat şi din punct de vedere psihic.

CSM Roman s-a impus cu 30-25 şi a oprit seria de două victorii la rând a Universităţii Cluj, Senocico şi colegele sale începând returul tot cu un meci pe teren propriu, sâmbătă, cu Măgura Cisnădie. Surpriza plăcută a lui “U” în jocul de duminică a fost prestaţia Cristinei Boian, extrema dreaptă a gazdelor fiind cea mai bună marcatoare a echipei sale, şapte goluri, Diana Lazăr înscriind de şase ori.

Tot şapte goluri a marcat şi Ana Iuganu pentru CSM Roman, formaţie care a câştigat primul meci în ultimele patru etape.

Joma - JSport.roJSport.ro

2 COMENTARII

  1. Lotul subțire al „studentelor” a decis soarta partidei. Echipa trăiește doar prin „veterana” Senocico și prin Chintoan și Munteanu, și ele aproape de finalul carierei, de aceea sunt foloosite aceste jucătoare pe aproape întreaga partidă, deși oboseala face ca randamentul lor să scadă înspre final. Se trăiește prin eeortul Dianei Lază, singura jucătoare periculoasă de la 9 metri, și prin câteva sclipiri sporadice ale altor jucătoare, cum a fost cazul cu Cristina Boian, duminică. Ne întrebăm cum de se mulțumește Primăria cu soarta acestor echipe ale unui asemenea municipiu, echipele de volei și baschet luptând pentru supraviețuire în Liga I, acolo unde orașe mai sărace din punct de vedere economic pot să-și mențină reprezentantele la un nivel bun de joc. Vedem cum pe echipamentele acestora se scrie cu mândrie: „Primăria…”, în timp ce orașul fanion al Transilvaniei nu este în stare, sau nu dorește, să contribuie la conturarea unor loturi competitive. Sper să nu aș.teptăm să mergem cu metroul pentru a asista la victoriile echipelor clujene…

  2. Situatia sportului clujean este dramatica de ani de zile. La handbal fete abia reusim locuri modeste dupa era Jolidon, dar anul acesta pare mult mai greu, eu zic ca daca jucam baraj sa zicem mersi. Nu avem lot competitiv, la baieti suntem in mocirla ligii secunde iar la volei facem naveta A-B de multi ani. Emil si Alin-Paunel, nasul si finul care stapanesc politic Municipiul si judetul sunt dezinteresati de situatia sectiilor Universitatii, lipsa de finantare devenind o regula. Au construit polivalenta, dar nu avem echipe… Bine la CJ Bistrita-Nasaud, un judet marunt la doi pasi de noi, poate oferi finantare de la cons. judetean, numai la cluj nu se poate sau mai bine zis nu se doreste. Haide U.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.