JSport.roJSport.ro
foto: Cristi Preda, Gazeta Sporturilor
foto: Cristi Preda, Gazeta Sporturilor

Echipa naţională de handbal feminin a României a ratat la un singur gol diferenţă calificarea în sferturile de finală ale Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro.

„Tricolorele” au pierdut, 27-28 (13-14) meciul decisiv cu Norvegia, ultimul al grupei A, iar pentru că Spania a învins Angola, 26-22, echipa lui Tomas Ryde se va întoarce acasă. Ambele jucătoare de la „U” Alexandrion Cluj, Florina Chintoan şi Ionica Munteanu, au petrecut minute bune pe teren duminică noaptea, „Roza” reuşind să marcheze trei goluri, în timp ce noul portar al clujencelor a avut două intervenţii.

„Cred că în apărare trebuia să fim un pic mai agresive și să fragmentăm mult mai mult jocul. Să nu le lăsăm să paseze, să aibă cursivitate. Ele au pasat în 9 metri, au mărit spațiile între noi și nu le-am putut opri. Nu trebuia să ajungem aici, calificarea am pierdut-o, cred eu, de când am venit la Rio. Am venit iar cu medaliile la gât și am început foarte prost. Nu spun că Angola e o echipă slabă, dar noi, ca echipă, la ce valoare avem, ar fi trebuit să fi câștigat partida cu Angola. Și acum alta era situația. Dacă am fi jucat cu Angola cum am făcut-o începând cu Muntenegru, Spania și chiar cu Norvegia azi, am fi câștigat fără probleme”, a declarat Oana Manea, pentru gsp.ro imediat după finalul meciului.

România a terminat pe locul 9 în clasamentul final al Jocurilor Olimpice, din 12 echipe participante, eşecul surprinzător cu Angola cântărind decisiv în ratarea calificării.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.