JSport.roJSport.ro
foto: Mircea Rosca/actionfoto.ro

Potaissa Turda a realizat una dintre cele mai mari performanţe din handbalul masculin românesc în ultimii ani, reuşind să se califice în finala Challenge Cup, după 54-53 la general cu Valur Reykjavik.

Modul în care a venit acest succes, însă, este cu atât mai onorabil pentru jucătorii turdeni, care au fost nevoiţi să treacă printr-o experienţă teribilă în tur, începând cu drumul de aproape 20 de ore până în capitala Islandei.

Meciul propriu-zis l-au pierdut la o diferenţă de opt goluri, însă au câştigat, în retur, cu nouă goluri avans, antrenorul Horaţiu Gal povestind pentru CJSport.ro prin ce experienţe au trecut până să ajungă să joace la Reykjavik şi cum au reuşit să întoarcă totul la Turda.

“A fost o bucurie imensă ieri, mai ales după ce s-a întâmplat în tur. Am plecat din România în preziua meciului, pe la 3 dimineaţa şi am ajuns noapta târziu în Islanda. Avionul a aterizat, prima dată, undeva la Stavanger, în Norvegia, acolo unde a realimentat şi am stat vreo trei ore în avion. Am ajuns la Reykjavik seara târziu spre noapte, iar la ora 00:30, în ziua meciului practic, am făcut antrenamentul oficial. Noi, care nu jucam, eram foarte obosiţi, însă jucătorii au fost la pământ. Am avut şi un arbitraj ciudat, plus greşelile noastre, dar oboseala şi-a spus cuvântul şi supărarea a fost destul de mare după meci”, a spus antrenorul Potaissei.

Acesta a fost încrezător, totuşi, că elevii săi pot întoarce handicapul de opt goluri, optimismul devenind tot mai mare după fiecare antrenament pe care Potaissa l-a făcut săptămâna trecută.

foto: inturda.ro

“Am analizat tot ce s-a întâmplat şi ne gândeam că rezultatul poate fi întors la Turda, fiindcă vor fi alte condiţii, în primul rând băieţii vor fi odihniţi. Mobilizarea lor a fost exemplară, atât la antrenamente cât şi în viaţa personală, dar am avut lângă noi şi o sală incendiară. Aşa cum noi am vizitat o parte din vulcanii din Islanda, aşa ei au avut parte de vulcanul de la Turda. Am riscat în timpul meciului, am avut o apărare agresivă şi avansată în prima repriză, lucru care a presupus un mare efort, acesta resimţindu-se în partea a doua, când ei s-au apropiat la cinci goluri. Dar băieţii s-au regrupat, au dat dovadă de spirit de luptă şi, împreună cu suporterii, am reuşit să remontăm, să înscriem trei-patru goluri consecutive. Bucuria a fost de nedescris, lumea a stat în tribune 20-25 de minute după finalul meciului, băieţii au fost pe jos, foarte obosiţi, fiindcă au dat totul pe teren. Suntem într-o finală de cupă europeană, chiar dacă poate nu ne vine să credem”, a mai declarat antrenorul turdenilor.

Potaissa va juca în finală cu Sporting Lisabona, tot în dublă manşă, primul joc fiind programat în Portugalia, pe 20 sau 21 mai, returul urmând să aibă loc o săptămână mai târziu. Oficialii echipei ardelene nu ştiu, încă, dacă manşa a doua se va disputa tot în Sala “Gheorghe Bariţiu” din Turda, cu o capacitate de 800 de locuri, sau în Sala “Horia Demian” din Cluj-Napoca, acolo unde pot intra aproape 3.000 de spectatori.

“În cursul acestei săptămâni ne vom decide, pentru că ne gândim că sunt mulţi iubitori de sport şi de handbal în Cluj care poate ar vrea să ne vadă şi, până la urmă, facem şi noi parte din judeţul Cluj. Federaţia Internaţională ne lasă să jucăm la Turda, singura condiţie fiind ca terenul să aibă doar linii specifice de handbal, celelalte putând fi acoperite fără probleme, însă ar veni mai mulţi suporteri la Cluj şi acesta ar fi unicul motiv pentru care am putea muta meciul. Aici s-au vândut în două ore biletele şi suporterii de la Turda vor veni 100% la Cluj, pentru că nu e mare distanţa, dar urmează să decidem. Oricum, finala cu Sporting va fi foarte dificilă, portughezii fiind mult peste toate echipele din Challenge Cup, însă ne vom juca şansa până la capăt, cu toate că va fi foarte greu”, a mai declarat Horaţiu Gal.

Până la meciul din Challenge Cup, turdenii vor încerca să obţină calificarea în finala Ligii Naţionale, săptămâna viitoare având primul meci cu CSM Bucureşti, pe teren propriu.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.