Dacă joci la pariuri sportive ai fost atras de oferta caselor de pariuri, de cotele mari, cu siguranță de acele pariuri bonus pe care le primești din când în când. 

Dar te-ai gândit vreodată să folosești pasiunea pentru pariuri ca pe o investiție la bursă, serioasă, pe termen lung?  Nu te mira, nu e nicio exagerare, o să vezi că între pariurile sportive și investiții există asemănări izbitoare.

Se tot vorbește de ceva vreme de conceptul de a face bani din pasiunea pe care o ai. Acest concept poate fi valabil și pentru pariurile sportive. Sună bine, desigur, dar e bune de știut că lucrul acesta se poate obține doar cu o educație solidă.

Ca în orice domeniu în care vrei să performezi și în pariuri și în investițiile bursiere trebuie să dai importanța cuvenită educației. Iată deci prima asemănare între cele două domenii:

  1. Investițiile și pariurile sportive presupun timp, muncă, informații de specialitate, analiză tehnică și fundamentală

Cotațiile acțiunilor la bursele de valori pot fi pot fi asemănate cu atât de faimoasele cote de la pariuri sportive. Ambele sunt supuse variațiilor, pot scădea sau crește în funcție de anumite evenimente din piață. De aceea, trebuie să fim tot timpul la curent cu ceea ce se întâmplă în piață, fie ea cea investițională, fie piața pariurilor.

Un conflict armat într-o zonă a lumii poate duce la scăderea cotațiilor bursiere. Revenirea după accidentare a unui jucător important duce automat la scăderea cotei pentru victoria echipei lui.

Așadar, trebuie să fim tot timpul bine informați, pentru a investi și a paria în deplină cunoștință de cauză.

  1. Disciplina și gestionarea emoțiilor sunt vitale, atât la pariuri sportive, cât și în investiții

Atât pentru investițiile la bursă, cât și pentru a juca la pariuri sportive e nevoie să aloci anumite sume de bani. Managementul banilor este cel care face diferența dintre un investitor bun și altul mai puțin bun, dintre un parior care face profit și unul care e veșnic donator către casele de pariuri.

Managementul banilor este o chestiune pur personală, fiecare investitor sau parior o gestionează în felul lui. Specialiștii spun că pentru pariuri nu ar trebui să aloci mai mult de 10% din venitul tău lunar. Aceasta e o regulă generală vitală pentru pariurile sportive. Procentul acesta nu ar trebui depășit sub niciun pretext, pentru ca sănătatea fizică și financiară a pariorului să nu fie afectată în vreun fel.

În investiții, suma alocată poate fi mai mare, mult mai mare, în funcție de cât și-a permis fiecare să economisească.

Cuvântul de ordine este însă disciplina, în ambele cazuri.

  1. Joacă și investește în ceea ce cunoști cel mai bine

Investițiile la bursă se fac doar în companiile de pe piață pe care le cunoști foarte bine, pe care le înțelegi, pe care le-ai analizat cu mare atenție.

La fel, în cazul pariurilor sportive este indicat să joci doar pe acele sporturi și meciuri pe care le cunoști foarte bine, pe care le-ai studiat riguros. Și să îți faci cont la casele de pariuri al căror regulament l-ai citit cu atenție și l-ai înțeles.

Este bine să consideri casele de pariuri ca pe niște companii la care ai cumpărat acțiuni. Și să investești încredere în ele, să le tratezi cu respect, ca pe niște parteneride afaceri.

Punerea în aceeași balanță a unei companii în care investești la bursă  și a unei case de pariuri la care ai cont nu este exagerată. Dacă investești inteligent într-o companie pe bursă, obții profit sau primești dividende drept răsplată.

Dacă joci la pariuri în mod profesionist, doar pe 1-2 meciuri atent analizate, poți face profit. Iar acest câștig ar merita poate să fie redirecționat într-un cont separat, strict dedicat sumelor pentru investiţii bursiere. Pentru a mai face o conexiune în plus între investiții și pariurile sportive.

Să vorbim un pic și despre riscuri, așa este fair-play, dacă facem comparația dintre investiții și pariurile sportive. Istoric vorbind, investițiile la bursă au adus profit pe termen lung investitorilor disciplinați. Nu același lucru se poate spune despre pariurile sportive, să fim onești până la capăt.

Însă un management solid al banilor, o strategie de pariere pusă la punct în timp, prin încercări repetate,  alături de o disciplină de fier şi analiză aprofundată, pot face din pariurile sportive o investiţie profitabilă pe termen lung.

Jsport.ro - Magazinul tau de incaltaminte si imbracaminte