România are statut de outsider în această partidă, însă nu numai pentru că joacă în deplasare, ci mai de grabă pentru că Austria ocupă locul 26 în clasamentul FIFA și că lotul selecționatei conduse de Franco Foda este cotat ca fiind de 3 ori și jumătate mai valoros decât cel al tricolorilor.

Bookmakerii sunt de părere că gazdele au 54% șanse de a se impune în această partidă, iar o victorie a românilor pare puțin probabilă (23%). Doar că există mai multe argumente pentru care amatorii de pariuri și jocuri de noroc care revendică un bonus fără depunere nu ar trebui să-l irosească mizând pe cel mai probabil rezultat.

Acestea sunt cele 5 motive pentru care este posibil ca selecționata țării noastre să iasă cu fruntea sus după disputa de pe Wörthersee Stadion din Klagenfurt:

1. Austriecilor le lipsesc jucători cheie

David Alaba, proaspătul câștigător al Ligii Campionilor în tricoul lui Bayern Munchen și totodată, cel mai valoros jucător austriac, nu face parte din lot din cauza unor probleme în zona inghinală. Nici Marko Arnautovic, cel mai bun marcator în activitate al adversarei tricolorilor, nu va fi prezent. Valentin Lazaro, Florian Kainz, Konrad Laimer și Alessandro Schopf sunt ceilalți jucători care nu au putut fi convocați din cauza accidentărilor.

2. Meciul se va disputa fără spectatori

Pandemia de COVID-19 i-a determinat pe organizatori să restricționeze accesul spectatorilor la meciurile de fotbal, așa că gazdele nu vor beneficia de susținerea suporterilor. Pe lângă asta, este bine-cunoscut faptul că meciurile echipelor naționale care se desfășoară cu porțile închise au tendința de a se încheia cu puține goluri sau chiar cu scor nul, întrucât jucătorii au un avantaj în ceea ce privește anticiparea jocului.

3. Motivația este scăzută

Tipico Bundesliga, primul eșalon al fotbalului Austriac, s-a încheiat în data de 5 august, cu două zile după finala Ligii 1 dintre Universitatea Craiova și CFR Cluj. Fotbaliștii nu au avut mult timp pentru vacanțe, care oricum au fost puse sub semnul întrebării din cauza restricțiilor de circulație internațională și a dispozițiilor legate de carantină.

Sezonul 2020/2021 al Ligii 1 a început deja, însă cel al austriecilor va începe în data de 11 august, ceea ce înseamnă că fotbaliștii antrenați de Franco Foda se vor menaja, în ideea de a nu se accidenta în acest moment critic, care le-ar putea pierde locul de titular în echipă.

4. România are un nou selecționer

Știm foarte bine că, nu de puține ori, se întâmplă ca venirea unui nou tehnician să producă acel șoc la echipă de care se tot vorbește. În plus, lotul tricolorilor este ușor schimbat. Pe lângă asta, Mirel Rădoi a fost întotdeauna un fotbalist apreciat în România, chiar și de către rivali. În contextul de față, este clar că jucătorii noștri vor avea un plus de motivație pentru a se impune sub comanda noului selecționer.

5. Echipa noastră ar trebui să stea mai bine la capitolul pregătire fizică

Majoritatea jucătorilor pe care se va baza Mirel Rădoi în această partidă au deja meciuri oficiale în picioare, lucru care nu se poate spune despre adversari. În mod normal, lucrurile ar fi stat invers, însă de această dată, este posibil ca selecționata noastră să aibă un mic avantaj datorat programului competițional. Să nu uităm nici de venirea lui Thomas Neubert la FCSB, care i-a montat deja pe jucătorii roș-albaștrilor pentru noul sezon: Sergiu Buș și Florinel Coman sunt jucătorii convocați ai echipei finanțate de Gigi Becali.

Jsport.ro - Magazinul tau de incaltaminte si imbracaminte