JSport.roJSport.ro

Strategiile de pariuri sportive ar trebui să te ajute să ieși pe plus pe termen lung. Cine se decide să apeleze la așa ceva trebuie să fie conștient că nu există vreo strategie prin care să câștigi toate pariurile pe care le pui. Dacă ar fi existat, sigur s-ar fi publicat un interviu de inventatorul său, de pe pontonul vilei plutitoare din Bora Bora.

Așadar, trebuie să eviți toate strategiile dacă nu ai forța psihică să continui să le folosești chiar și atunci când ai o serie de pariuri pierdute și ți se pare că totul se duce de râpă. Nu ai încredere totală într-un plan de pariere? Atunci, nu îl folosi. Să ai încredere este o condiție necesară pentru succesul final, dar nu și suficientă. Se poate să fii convins că o strategie va funcționa, dar să te înșeli. Asemenea situații apar în special când nu analizezi în detaliu ce presupune acea strategie.

Cele mai populare strategii sunt periculoase

Sar peste strategia Easy Money, care evident nu poate avea succes pe termen lung, și iau ca exemplu următoarele două strategii ca popularitate: Martingale și Fibonacci. Cu riscul de a-ți furniza niște informații pe care deja le ai, precizez că Martingale presupune dublarea mizei după fiecare pariu pierdut, pe cote de peste 2.00, iar la Fibonacci miza este suma mizelor din pariurile necâștigătoare precedente. După fiecare pariu câștigat, se ia de la capăt. Sunt strategii ușor de înțeles și de utilizat, de aceea sunt și așa populare, dar ele ridică măcar două probleme de luat în serios.

În primul rând, trebuie să îți alegi foarte bine meciurile pe care pariezi. De exemplu, poți miza pe meciurile unei singure echipe, sau poți miza pe meciurile dintr-o anumită competiție. Să spunem că te gândești să pariezi pe egal. Remiza are cote între 2.50 și 5.00. Trebuie să analizezi și să alegi fie o echipă care face egaluri des, fie o competiție echilibrată, în care se consemnează multe rezultate de egalitate.

În al doilea rând, este obligatoriu să te gândești la scenariul de criză în care vor fi 5-6 pariuri necâștigătore la rând. Îți permite bugetul să pui și al nouălea pariu? Să spunem că miza inițială este 4 lei. Șase pariuri necâștigătoare înseamnă o pierdere de 4+8+16+32+64+128 = 252 lei și ar trebui să mai ai în cont 256 de lei pentru miza următorului pariu, fără siguranța că acesta va fi câștigător (dacă folosești Martingale).

Cât de bine judeci meciurile?

O strategie de evitat dacă nu ești bun în calcului probabilităților este formula lui Kelly, care presupune calculul mizei fiecărui pariu în funcție de cota selecției și de probabilitatea de câștig pe care o a atribui respectivului pariu. În acest caz avem de-a face cu o variabilă importantă: probabilitatea de câștig. Dacă nu cunoști la perfecție sportul pe care pariezi, dacă nu ai un model de analiză complet și bine pus la puncte, dacă îți scapă câteva informații de context, atunci probabilitatea gândită de tine, exprimată în procente, nu va fi cea corectă. Dacă îi aloci unui pariu o probabilitate de 70%, așa cum se și citește procentajul, înseamnă că ar trebui să ai 70 de pariuri câștigătoare la 100 de pariuri de acel gen.

O probabilitate greșită înseamnă o miză greșită. Este suficient să nu interpretezi corect câteva meciuri și tot sistemul se dă peste cap. Strategia poate să nu fie eficientă și în cazul în care joci la o casă de pariuri online care oferă cote mici. Vezi aici păreri despre Betano și despre cotele din oferta acestui operator.

Strategii care dau greș sigur pe termen lung

Am vorbit până acum despre strategii care pot funcționa, dar pe care este bine să le eviți dacă nu ești stăpân pe elementele implicate în folosirea lor. Există și o categorie de strategii sinonime invariabil cu eșecul în pariuri, cum ar fi să pariezi pe toți concurenții într-o cursă de câini, în speranța că va câștiga cota cea mai mare, sau să pariezi pe 5-6 scoruri corecte cu cote mai mari, sperând că tabela nu va arăta alte cifre la finalul meciului.

Sunt și „pariori” care mizează pe o echipă în funcție de culoarea echipamentului, ca și cum ar juca la ruletă. Știu, sună a glumă, dar există și astfel de personaje!

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.