JSport.roJSport.ro

Deși foarte mulți clujeni pariază online, o bună parte dintre aceștia nu sunt conștienți de faptul că nu trebuie să achite impozit dacă nu au retras bani din conturile deschise la operatorii de pariuri online. Află din acest articol care sunt clujenii care trebuie să declare veniturile de la pariuri online și să plătească impozitul stabilit de legislația în vigoare.

Cine trebuie să plătească impozit la pariuri online?

Nu toți cei care pariază online trebuie să plătească impozit. Legea interpretează câștigurile la pariuri online ca fiind retragerile efectuate de jucători din contul de pariuri, indiferent de metoda aleasă (card/cont bancar, Skrill, Neteller sau retragere în numerar din agenții). Așadar, toți clujenii care au retras bani de la agențiile de pariuri online licențiate în România la ONJN în perioada 01.01.2016 – 31.12.2016 trebuie să declare veniturile respective în acest an. Atenție! Veniturile din 2017 se vor declara abia în 2018.

Cum se declară veniturile de la pariuri online?

Primul pas pe care trebuie să îl facă jucătorul este să aibă la îndemână lista cu retragerile efectuate în intervalul cu pricina. Dacă nu a primit un raport cu retragerile de la operatorii de la care a retras, pariorul trebuie să solicite aceste informații de la casele de pariuri online.

Veniturile de la pariuri online se declară completând și depunând declarația nr. 200 la ANAF până pe 25 mai 2017. Aceasta este compusă din două părți, la care se pot adăuga anexe pentru fiecare retragere suplimentară în parte. Dacă în prima pare se completează o serie de date din buletin și câteva date de contact, în partea secundă se vor trece informații specifice veniturilor provenite din jocuri de noroc.

PE SITE-UL PARIURIX.COM GĂSEȘTI UN GHID ÎNSOȚIT DE EXEMPLE COMPLETATE, INSTRUCȚIUNI ȘI EXPLICAȚII PENTRU COMPLETAREA ÎN MOD CORECT ȘI DEPUNEREA DECLARAȚIEI 200 LA ANAF!

Amatorii de jocuri de noroc online nu trebuie să se preocupe de calcularea impozitului, întrucât această operațiune urmează să fie efectuată de către funcționarii ANAF, care vor confrunta declarațiile depuse de jucători cu datele primite de la operatorii de pariuri online.

Cum să procedezi pentru a plăti cât mai puțin impozit?

Specialiștii din cadrul comunității pariorilor din România le atrag atenția jucătorilor cu privire la faptul că în cazul pariurilor online nu sunt impozitate biletele câștigate, astfel pariorii au posibilitatea să ruleze câștigurile la infinit, înainte de a plăti taxe pentru ele. Totodată, clujenii care pariază pe internet nu vor plăti nici un fel de taxe nici atunci când plasează un bilet.

Din aceste motive, este recomandat ca pariorii să nu retragă bani doar de dragul de a retrage, pentru că vor plăti impozit într-un mod absolut inutil. Atunci când un jucător câștigă o sumă generoasă are tendința de a retrage banii, uitând de posibilul recul care ar putea surveni acestui eveniment și care poate cauza nevoia efectuării unei depuneri într-un timp foarte scurt. De aceea, specialiștii le recomandă pasionaților să nu retragă decât dacă au un motiv întemeiat pentru a face acest lucru.

Totuși, dacă este nevoie de o retragere, jucătorul trebuie să se asigure că nu scoate mai mult de 66.750 RON într-o singură tranșă. Aceasta este limita primului prag de impozitare, care percepe o taxă de numai 1% din suma retrasă. Chiar dacă are de gând să scoată mai mulți bani, utilizatorul poate efectua două sau mai multe retrageri pentru a se încadra în pragul de 66.750 RON!

Joma - JSport.roJSport.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.