CFR pare a avea șanse zero de calificare în primăvara europeană, după ultimele evenimente petrecute pe terenul de joc și în afara lui. Aflată pe locul 3 în Grupa A din Europa League și cu un program dificil în această competiție, campioana este pe punctul de a-l pierde pe Dan Petrescu.

În această perioadă, antrenorul se afle în discuții cu mai multe cluburi și nu e exclus să accepte o ofertă, pentru că nu este deloc fericit cu ce i se mai oferă în Gruia, din punctul de vedere al efectivului de jucători. Al Nasr (Arabia Saudită) este în pole position pentru a obține semnătura lui Petrescu, căruia îi oferă un salariu anual de 2,5 de milioane de euro. Pentru arabi, cei 500.000 de euro, cât reprezintă clauza de reziliere a contractului „Bursucului” cu CFR, sunt „bani de buzunar”.

Dacă nu alege banii, tehnicianul poate lua în calcul posibilitatea de a o antrena pe Sheffield Wednesday. Echipa pentru care a jucat în 39 de meciuri (înscriind 3 goluri) se află în coada clasamentului în Championship (liga a 2-a din Anglia) și caută un salvator. Dan Petrescu nu a ținut niciodată secret că este visul său să antreneze în Anglia.

„Dacă mai facem vreun rezultat pozitiv, va fi un miracol. Nu avem cum să facem nimic. Nu văd ce putem face în viitor, jucătorii pe care vrem să îi luăm sunt liberi de contract, n-au jucat fotbal de trei luni. Am avertizat că nu am jucători, asta s-a văzut la meciul de astăzi”, declara antrenorul lui CFR după înfrângerea cu AS Roma (0-5). În acel meci a avut la dispoziție un singur fundaș central de meserie, pe neexperimentatul Ciobotariu. Așa cum probabil știți, Cestor și Vinicius s-au accidentat grav și e greu de crezut că vor mai juca la capacitate maximă în acest an.

Petrescu a răbufnit și la adresa conducerii clubului, cerând imperativ să îi fie aduși fundași centrali. Doleanța i-a fost îndeplinită. În ultima săptămână, au venit Ben Yousef și Ivica Zunic, dar ei se află în urmă cu pregătirea fizică. Până când se va regla situația, Burcă va face pereche în centrul defensivei fie cu Cristi Manea, fie cu Susic, ambii fiind fundași laterali de meserie. Asta dacă nu vor mai apărea cazuri de Covid-19.

În acest context, va fi foarte greu ca CFR să obțină vreun punct din meciul de acasă cu AS Roma (26 noiembrie), iar duelul decisiv pentru locul 2 cu Young Boys Berna se joacă în Elveția (10 decembrie). CFR și Young Boys sunt la egalitate de puncte în prezent (4 puncte fiecare), iar Roma are cu trei puncte mai mult. Agenția online 888sport pariuri acordă cota 11.00 grupării din Gruia la câștigarea grupei, în timp ce Young Bots are cota 9.00. Asta înseamnă că specialiștii sunt de părere că echipa noastră va termina pe locul 3, deci va rata calificarea în „16-imile” Europa League în acest sezon.

Cu sau fără Dan Petrescu, CFR trebuie să își seteze prioritățile. Dacă își va canaliza toate energiile pe confruntarea cu Young Boys, îi va fi greu să facă față seriei de meciuri din Liga I, care urmează după numai câteva zile: meci cu FCSB acasă (12 decembrie), meci în deplasare cu Dinamo (16 decembrie) și meci acasă cu Universitatea Craiova (19 decembrie). Patru partide „de foc” în numai zece zile pentru campioană și… multă incertitudine!

Jsport.ro - Magazinul tau de incaltaminte si imbracaminte