JSport.roJSport.ro

Noul an în care am intrat de câteva ore înseamnă şi că municipiul Cluj-Napoca şi-a luat în primire titlul de „oraş european al sportului în 2018”.

Distincţia i-a fost acordată într-o ceremonie organizată la Bruxelles luna trecută, principalul factor fiind infrastructura sportivă existentă.

Clujul este oraşul din România cu cea mai mare sală polivalentă, având şi un stadion la standarde FIFA şi UEFA, iar în 2017 capitala Transilvaniei a găzduit Campionatele Europene de Gimnastică şi Campionatul European de Baschet Masculin.

Cel puţin din acest punct de vedere însă, 2018 pare că a pierdut „bătălia” cu 2017, dar noul an începe în forţă şi îl va aduce la Cluj pe actualul număr 1 mondial, Simona Halep. România va juca, în 10 şi 11 februarie, împotriva Canadei, în primul tur al Grupei Mondiale II la Fed Cup, jocul urmând să se dispute în Sala Polivalentă. Dacă nu va suferi vreo accidentare la turneele din această lună, Halep va fi prezentă pentru a treia oară la Cluj, acest eveniment putând fi cel mai important chiar al anului.

Dacă 2018 va debuta cu meciurile de tenis, el se va încheia cu partide de tenis cu piciorul, în luna noiembrie Sala Polivalentă urmând să fie gazda Campionatului Mondial de Futnet.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.