JSport.roJSport.ro

Aceasta este una dintre cele mai frecvente întrebări adresate de către jucătorii de pariuri online. ONJN a stabilit că verificarea conturilor la pariuri online reprezintă unica modalitate prin care statul poate să-i constrângă pe pariori să respecte legile aflate în vigoare. Verificarea contului la pariuri sportive online nu este nicidecum o măsură impusă de casele de pariuri online licențiate la noi în țară, deși anumiți pariori încă cred acest lucru. Vom discuta în cele ce urmează despre motivele pentru care pariorii trebuie să se supună acestei măsuri, dar și despre ce au jucătorii de făcut pentru a finaliza procesul de verificare fără probleme.

Legea spune că orice cont de pariuri online care nu este verificat în termen de 30 de zile de la deschidere trebuie închis, iar fondurile rămase trebuie virate către bugetul de stat. Cu alte cuvinte, cei care nu duc la bun sfârșit procesul de verificare în timp util nu-și vor mai putea recupera banii.

Gândește-te că această măsură îi afectează pe milioane de români, așa că nu trebuie să-ți pui probleme vizavi de siguranța datelor tale. Dacă gradul de securitate al caselor de pariuri online nu ar fi de cel mai înalt nivel, statul nu ar risca o potențială catastrofă națională. De altfel, casele de pariuri online de top investesc anual sute de milioane de Euro în securitate și rivalizează cu băncile din acest punct de vedere.

Cum se face validarea conturilor de pariuri online?

Operatorul îi va solicita jucătorului să trimită imagini scanate ale unor documente imediat după înregistrare. Toate detaliile sunt prezentate într-un e-mail pe care jucătorul îl primește automat. De regulă, se cere o copie de pe buletin și o factură recentă de utilități sau un extras bancar pe care să fie trecută adresa de domiciliu a utilizatorului. Pe lângă aceste două documente, casa de pariuri îți mai poate solicita și alte tipuri de verificări. Spre exemplu, poate fi vorba despre o poză cu cardul bancar folosit pentru depunere sau o poză cu tine ținând un document în mână. Pentru a finaliza procesul fără bătăi de cap, scanează respectivele documente și trimite-le din timp, iar în cazul în care vrei să folosești telefonul mobil pentru a le fotografia, asigură-te ca pozele sunt clare, iar documentele sunt complete.

Netbet, Betano, Unibet, Betfair și Sportingbet sunt casele de pariuri online de top licențiate în România la ONJN pe care le recomandă comunitatea pariorilor din România. Citește recenziile lor pe site-ul comunității și descoperă punctele forte ale fiecărui operator!

Chiar dacă aceste cerințe ți se pot părea bizare în primă fază, trebuie să înțelegi că rostul acestor verificări este tocmai combaterea ilegalităților, așa că nu ai de ce să te îngrijorezi. Din fericire, nu s-a auzit de nici un caz în care unui parior să-i dispară bani de pe card din cauza unor eventuale scurge de informații sau alte lucruri de acest gen. Totuși, dacă este să ne gândim câte fraude se produc de pe urma spargerii bazelor de date ale unor magazine online, ar trebui să ai mai multe rețineri atunci când folosești cardul în alte domenii, care nu se bucură de un grad de securitate atât de sporit, cum este cel al caselor de pariuri online de top.

Totuși, de ce ar vrea statul să afle aceste detalii despre jucători?

În primul rând, prin verificarea conturilor la pariuri online, statul reduce substanțial practicarea jocurilor de noroc în rândul minorilor, care nu prea pot trece de această piedică. În același timp, această procedură elimină și foarte multe cazuri de spălare de bani, întrucât banii nu mai pot fi plimbați dintr-un cont în altul folosind identități false și așa mai departe. Totodată, verificarea conturilor le servește și operatorilor ANAF, care pot astfel să aibă un control mai bun asupra impozitului la pariuri online. Având o evidență clară a sumelor retrase de fiecare persoană în parte, operatorii administrației fiscale pot calcula și verifica impozitul cuvenit într-o manieră cât se poate de transparentă.

Una peste alta, trebuie să înțelegi că această procedură este una cât se poate de pozitivă. Procesul trebuie făcut o singură dată, iar dacă respecți indicațiile primite nu vei avea nici un fel de bătăi de cap!

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.