JSport.roJSport.ro

Calificarea lui CFR Cluj în grupele Ligii Campionilor reprezintă o himeră, în opinia caselor de pariuri. Cota de 1.01 pentru selecția „CFR nu se califică” spune totul.

Chiar dacă merge pe un traseu care o ferește de întâlnirea unor superputeri ale fotbalului european, campioana României este văzută ca o outsideră supremă în lupta pentru un loc la „masa bogaților”. Nu există cotă mai mică de 1.01, pentru un pariu serios. Cine mizează 1000 de euro are un profit de 10 euro, în cazul în care pariul este câștigător. Suma e atât de mică, încât varianta nici nu merită să fie luată în calcul. Ce om sănătos la cap riscă 1000 de euro ca să câștige 10? S-au văzut surprize mari în fotbal.

Cota pentru calificarea clujenilor în grupele Ligii Campionilor este 12.00. Nu mi se pare foarte mare, raportat la cota pentru necalificare. Dacă pariezi 10 lei, câștigi 120, adică ai un profit de 110 lei. Un câștig decent ar fi pentru o miză de 100 de lei, dar sunt cam mulți bani riscați pe un pariu cu probabilitate de reușită pur teoretică. Poate că o cotă de 40.00 ar fi fost atractivă pentru miză mică. Așa, însă, pare un pariu mai degrabă de evitat.

Plecarea lui Dan Petrescu, un mare minus

Dacă CFR va trace de Malmo, cu siguranță că și cotele antepost pentru accederea în faza grupelor se vor ajusta și vom putea discuta altfel. Deocamdată, schimbările intervenite în această vară la clubul prezidat de doctorul Iuliu Mureșan nu sunt de natură să crească gradul de optimism. Mă refer în primul rând la plecarea lui Dan Petrescu, antrenorul căruia i se datorează în foarte mare măsură câștigarea Ligii I sezonul trecut. Excelent strateg, „Bursucul” are abilitatea deosebită de a-și mobiliza jucătorii chiar și în meciurile care, aparent, nu au nicio miză. Să nu uităm că Dan Petrescu a format echipa care a luat titlul, din fotbaliști liberi de contract. CFR a plătit indemnizații de transfer doar pentru Boli și pentru Costache, jucători veniți pe parcursul sezonului.

Locul lui Dan Petrescu a fost luat de Edward Iordănescu, care a avut un sezon precedent peste așteptări la Astra Giurgiu. Acesta nu are nici experiența, nici temperamentul fostului tehnician și nici o bază de date solidă cu fotbaliști de top, dar ieftini, care ar putea să ajute la calificarea în grupele Ligii. Astfel, campania de transferuri a fost lăsată în seama agenției de scouting cu care lucrează clubul ardelean.

Transferuri puține

O primă victorie importantă a fost obținerea prelungirii împrumutului fundașului dreapta Cristi Manea, de la Mouscron. Au fost aduși, apoi, doi fotbaliști, ambii având statutul de jucători liberi:  atacantul camerunez Robert Ndip Tambe (ultima dată la Adana Demirsport), cotat de transfermarkt.com la 300.000 de euro, și fundașul central ungur Adam Lang (ultima dată la Dijon), cotat la 1,25 de milioane de euro. Primul a luat Cupa Africii cu naționala Camerunului, iar cel de-al doilea este campion al Ungariei cu Gyor. Dintre jucătorii importanți, la capitolul plecări avem numele lui Kevin Boli, fundaș central titular în sezonul trecut.

Ai mai multe șanse la păcănele

Trăgând linie, observăm că echipa s-a întărit ușor, dar nu au fost aduși jucători cu „față” de grupele celei mai importante competiții intercluburi. La cum se prezintă situația în acest moment, ai mai multe șanse să câștigi la păcănele online decât pariind pe calificarea CFR-ului.

Am găsit și o listă cu casino-urile online la care primim bonus fără să depunem, constând în rotiri gratuite la anumite sloturi. Aceste rotiri reprezintă șanse în plus de câștig, mai ales că agențiile de pariuri online oferă un payout mai mare decât cazinourile terestre. Dacă ar fi să comparăm șansele, putem aproxima că ai cotă 5.00 să scoți bani din păcănele, față de 12.00, cât e cota pentru selecția „CFR Cluj în grupele Ligii Campionilor”, care, așa cum am spus, ar trebui să fie mult mai mare.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.