Chiar dacă se vorbește mai puțin despre ele pe site-urile de specialitate, pariurile antepost sunt de luat în considerare atunci când vrei să faci profit fără bătaie de cap.

Cel mai simplu și elocvent exemplu în acest sens poate fi reprezentat de un bilet pus în sezoanele anterioare pe „Juventus Torino campioană”, în Italia, sau pe „Paris Saint-Germain campioană”, în Franța.

Un pariu pe al nouălea titlu consecutiv luat de Juve avea cota 1.50, înainte de debutul sezonului 2019-2020. Cine a pus un asemenea pariu, a câștigat fără mari emoții.

Rentabilitate vs profit

Un pariu antepost este un pariu pe termen lung sau mediu, plasat înainte de începerea unei competiții sau chiar în timp ce acea competiție se desfășoară. Am vorbit mai sus despre un pariu care se întindea pe un an de zile, dar în cazul altor sporturi (cum ar fi tenisul) biletele antepost sunt decise mult mai repede.

Este acest tip de pariuri mai avantajos decât pariurile pe termen scurt? Pentru a răspunde la întrebare, este necesar să privim problema din două perspective, a rentabilității și a profitului.

Ca rentabilitate, evident că biletul dat ca exemplu mai sus face parte din categoria „așa da”. Se obține un profit de 50% fără să consumi resurse de timp pentru activitatea de pariere. Pe de altă parte, se putea scoate un profit mai mare prin pariuri pe termen scurt.

Să spunem că cineva a pariat 1.000 de lei pe „Juventus campioană în Serie A”, înainte de începutul campionatului precedent. La finalul sezonului, el a avut un profit de 500 de lei. Casele de pariuri online de top permit jucarea unor pronosticuri pe competiții din toată lumea.

În același timp, alt parior a ales să ruleze cei 1.000 de lei, pe parcursul sezonului, bazându-se pe ponturile postate pe un site cu predicții fotbal. A rulat suma de zece ori (deci a mizat 10.000 de lei) și a obținut un profit de 10%. Procentual, profitul este mai mic decât cel al pariului antepost, dar ca valoare este de două ori mai mare (1.000 de lei, față de 500 de lei).

Nimic nu e sigur în fotbal

Bucurie a fotbalistilor de la Astra cu Denis Alibec si Constantin Budescu in meciul de fotbal dintre Astra Giurgiu si FCSB, contand pentru play-off-ul Ligii 1 Casa Pariurilor, disputat fara spectatori pe Stadionul Marin Anastasovici din Giurgiu, luni 29 iunie 2020. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Pentru cine nu respectă managementul banilor este un avantaj ca bugetul să fie blocat pe o perioadă lungă, pentru un profit cât de cât sigur. Spunem „cât de cât” pentru că nimic nu este sigur în fotbal, mai ales în contextul actual. De exemplu, Juventus Torino are acum cota 2.25 să câștige din nou campionatul. Dar dacă mai mulți jucători importanți se vor infecta exact înaintea meciurilor decisive pentru titlu?

Pe termen lung se pot schimba multe. Planurile celor care ar fi pariat pe calificarea Astrei în Play-off-ul Ligii I, în sezonul 2020-2021, bazându-se pe cuplul Budescu – Alibec, sunt date peste cap. A plecat Alibec, se poate transfera și Budescu.

Se pot cere cote pentru pariuri antepost care nu sunt în ofertă. Potrivit sport.ro, un bărbat din Țara Galilor a câștigat 125.000 de lire sterline după ce a pariat că nepotul său – pe atunci „în vârstă” de 18 luni – va debuta la echipa națională înainte de a împlini 17 ani. Harry Wilson a fost introdus pe finalul meciului cu Belgia (1-1), în 2013. Avea 16 ani și 315 zile.

O altă poveste: un parior a mizat 150 de lire sterline, pe o cotă de 150.00, că Lewis Hamilton va cuceri un titlu de campion mondial în Formula 1. În acel moment, Hamilton avea 9 ani. Câștigul a fost de 22.500 de lire sterline.

În concluzie, pariurile antepost nu reprezintă nici un secret al pariorilor profesioniști, nici o păcăleală a agențiilor. În măsura în care se face o analiză așa cum trebuie, un astfel de pariu reprezintă o investiție ca oricare alta, care vine cu riscurile de rigoare, dar și cu un profit mai mare decât ar aduce o investiție pe termen lung în alt domeniu.

Jsport.ro - Magazinul tau de incaltaminte si imbracaminte