Dan Petrescu a semnat un nou contract cu CFR Cluj și va fi plătit cu 450.000 de euro pe sezon, de 7,5 ori mai mult decât Bogdan Vintilă (FCSB), principalul rival în lupta pentru titlu. „Bursucul” are fixat un bonus de 100.000 de euro pentru câștigarea campionatului, iar calificarea în grupele Ligii Campionilor îi va aduce alți 500.000 de euro.

Așadar, antrenorul campioanei poate câștiga peste un milion de euro în 2020, mai precis 1.050.000, acesta fiind unul dintre motivele pentru care a hotărât să rămână în Gruia. Potrivit presei sportive, un rol important în decizia luată a avut-o și anunțata semnare a unui contract de sponsorizare între CFR și o firmă al cărei nume nu a fost dat publicității deocamdată.

Firma în cauză ar fi pregătit 16 milioane de euro: 7 milioane de euro în primul sezon și 9 milioane de euro în cel de-al doilea sezon, dacă „vișiniii” se vor califica în grupele unei competiții europene.

Pentru mine e bine că am semnat prelungirea, am mai multă liniște și sper să duc la final acest contract. E bine să ai continuitate la echipele la care te simți bine, iar eu m-am simțit mereu bine la Cluj”, a spus tehnicianul. În oferta Fortuna, CFR are cota 1.85 să câștige un nou titlu de campioană.

Poate pleca dacă plătește clauza de reziliere

Totuși, nu este sută la sută exclus ca Dan Petrescu să părăsească gruparea clujeană, așa cum s-a întâmplat în vara lui 2018. “Orice antrenor, când are ofertă… Eu nu am avut ofertă de nerefuzat din China? Financiar era fantastică și a trebuit să plec. Și după aia poate nu mi-a părut așa de bine, pentru că am plecat de la o echipă cu jucători adevărați, care vor performanță.

A fost foarte greu când am plecat, să nu credeți că am plecat de la CFR așa… Am plâns, am suferit, nu a fost o plecare ușoară”, a declarat antrenorul care s-a întors și a luat campionatul cu ceferiștii. În același timp, el nu a ascuns că poate pleca în cazul în care va primi o ofertă foarte avantajoasă, cu condiția de a plăti clauza de reziliere: „Ar fi bine să mă caute (n.r. alte cluburi), deocamdată sunt doar zvonuri. Soci și-a luat antrenor… Am zis că ar fi bine să mă caute rușii, englezii, italienii… e bine să fii căutat. Dacă nu sunt căutat, ce mai fac”. Șansele ca o ofertă de nerefuzat să vină sunt foarte mici.

CFR are interzis la transferuri

Un impediment în calea semnării noii înțelegeri – valabilă până în iunie 2022 – ar fi putut fi interdicția la transferuri primită de CFR Cluj din cauza încălcării Fair-Play-ului financiar. „Și dacă TAS nu anulează pedeapsa, tot rămân la CFR! Muncesc cu ce am!”, a promis Petrescu. Acesta ține „cu dinții” de Damian Djokovic, mijlocaș care dorește să plece în Turcia din cauza restanțelor financiare. În acest context, revenirea la antrenamente a golgheterului George Țucudean reprezintă o adevărată gură de oxigen.

O altă problemă este că CFR Cluj nu are certificat fiscal 0 în acest moment, adică nu și-a plătit încă toate taxele, impozitele datorate către stat. Dacă situația nu va fi remediată rapid, pentru campioană există pericolul depunctării. Astra Giurgiu a fost deja depunctată cu 3 puncte din cauza datoriilor către bugetul statului.

Ciprian Deac: ne bucurăm că a rămas

Prin vocea lui Ciprian Deac, unul dintre cei mai importanți componenți ai lotului, jucătorii s-au bucurat atunci când au auzit că antrenorul a semnat prelungirea.

„Ne bucurăm că domnul Petrescu a rămas, e un antrenor bun care a făcut o treabă bună aici. Sunt mai multe echipe în lupta pentru titlu, va fi o luptă strânsă, dar suntem pregătiți, așa cum am fost mereu”, a spus Deac.

Jsport.ro - Magazinul tau de incaltaminte si imbracaminte