JSport.roJSport.ro

20140924_110300Sala Polivalentă din Cluj-Napoca a fost inaugurată în toamna anului 2014, iar de atunci cele mai importante evenimente sportive “indoor” din România au avut loc doar în capitala Transilvaniei.

Meciurile oficiale ale echipelor naţionale de handbal şi baschet feminin au doborât recorduri în materie de spectatori, iar partida de Fed Cup de luna viitoare, precum şi duelul România-Norvegia la handbal feminin, din martie, anunţă un nou regal sportiv la Cluj. La toate acestea se mai adaugă şi Eurobasket 2017 sau Campionatele Europene de Gimnastică din acelaşi an, două evenimente importante pentru sportul din Europa care vor fi organizate tot la Cluj-Napoca, astfel că, inevitabil, a apărut şi invidia.

Faptul că cele mai mari competiţii sportive din România, alături şi de concertele de primă mână, încep să fie mutate într-un oraş de “provincie” a început să-i nemulţumească pe organizatorii mari de evenimente, care sunt nevoiţi să pună în capul listei mereu Clujul, în dauna Bucureştiului.

“Noi am monopolizat tot ce înseamnă activitate sportivă în România. Practic, tot ce e important vine la noi. Până acum am simţit invidia organizatorilor de evenimente din Bucureşti, ei şi-ar fi dorit din toată inima ca această sală să fie în Capitală. Sincer, îmi doresc să mergem tot aşa, dar orice echipă naţională trebuie să joace în mai multe locuri. Aşa cum nouă nu ne convine că naţionala de fotbal joacă doar la Bucureşti, nici la alţii nu le convine, de exemplu, ca echipa naţională de baschet să joace doar la Cluj. Eu îmi doresc ca sala clujeană să fie un exemplu pentru România şi să apară cât mai multe astfel de săli, pentru că ele aduc un beneficiu foarte mare comunităţii, vor fi evenimente de toate felurile”, a declarat directorul Sălii Polivalente din Cluj, Ionuţ Rusu.

Potrivit acestuia, care s-a referit şi la partea financiară a sălii, ultimele patru luni ale anului 2015 au fost cele mai bune la acest capitol, aducând în conturile sălii aproximativ 765.000 de lei de pe urma evenimentelor organizate, în condiţiile în care veniturile totale anul trecut s-au ridicat la 1,2 milioane de lei.

“Cheltuielile operaţionale sunt în jur de 150.000 de lei pe lună, pentru primul an de activitate fiind normal ca acestea să fie mai mari decât veniturile, e greu să aduci sala pe plus încă din primul an. Totuşi, ea a contribuit la o creştere cu 21% a turiştilor care au venit la Cluj şi care au adus un plus comunităţii”, a mai spus directorul sălii clujene. Pentru 2016, pe lângă meciurile de Fed Cup şi de handbal feminin, în Sala Polivalentă va mai avea loc şi cel puţin un meci al echipei naţionale de baschet feminin, surpriza putând fi reprezentată de o partidă de snooker al multiplului campion mondial, Ronnie O’Sullivan.

Sala clujeană are 7.300 de locuri şi a costat aproximativ 16 milioane de euro. Construcţia ei a început în mai 2011, dar între aprilie 2012 şi ianuarie 2014 lucrările au fost întrerupte după o decizie judecătorească. În cele din urmă, lucrările s-au reluat în 15 ianuarie 2014, iar inaugurarea ei a fost făcută în 31 octombrie, acelaşi an, cu un concert al artistului britanic James Blunt.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.