JSport.roJSport.ro

Naționala de fotbal a Danemarcei – formată din consultanţi de vânzări, dulgheri, mecanici, elevi de liceu și vloggeri pentru că fotbaliștii profesioniști sunt în conflict cu federația – a pierdut în fața Slovaciei (0-3). Pentru a-și reface moralul, danezii au solicitat un meci cu CFR Cluj.

Am deschis acest articol cu o glumă care face referire directă la cea mai mare umilință suferită de fotbalul românesc de la eliminarea lui Dinamo de KR Reykjavik, în 1997. Au mai fost rușini, cum ar fi (tot) Dinamo vs 17 Nentori 1-3 la general (1986), dar CFR vs F91 Dudelange 3-5 este în topul acestora.

Campioana instabilității

De ce? Pentru că a contrazis toate așteptările pe care le aveam față de CFR Cluj, o echipă despre care credeam că va începe o perioadă de hegemonie după titlul cucerit campionatul trecut. După succesul repurtat sub conducerea tehnică a lui Dan Petrescu, puțini credeau că e posibil ca gruparea clujeană să devină „campioana instabilității” la începutul sezonului 2018-2019.

CFR Cluj a fost eliminată de luxemburghezi din play-off-ul Europa League, după ce fusese scoasă din turul 2 preliminar al Ligii Campionilor de Malmo. A fost 0-1 în prima manșă, la Cluj, meci după care a fost demis Edward Iordănescu, înlocuitorul lui Dan Petrescu. Pe banca tehnică a fost (re)adus Antonio Conceicao, cel care avea să se facă de râs cu F91 Dudelange. Eșecul din fața unei formații compuse în mare măsură din oameni care joacă fotbal doar în timpul liber.

De unde (mai) vin bani în Gruia?

Și, pentru că am început cu o glumă, mai e loc de un banc care are un sâmbure de adevăr: se spune că jucătorii lui Dudelange nu au mai dormit de supărare după ce au eliminat-o pe CFR, pentru că nu știau dacă își pot lua liber pentru fiecare meci din grupele Europa League.

După eșecul din cupele europene, presa a început să se intereseze mai insistent și despre sursele de finanțare ale grupării din Gruia, până atunci învăluite în mister. Am aflat, astfel, că CFR avea un finanțator, pe Neluțu Varga, și un acționar principal, Marian Băgăcean. Am mai aflat că Varga și-a retras finanțarea după umilința cu Luxemburghezii, ceea ce însemnă că este sfârșitul proiectului pe care l-a girat implicându-se la club. În consecință, echipa pe care a format-o, în frunte cu antrenorul Antonio Conceicao, ar trebui să plece pentru a lăsa loc unui nou început, cu altă bancă tehnică.

Omul care ar putea decide totul de acum înainte ar trebui să fie chiar Băgăcean, care a recunoscut: „este adevărat că ne propusesem și bugetasem pentru grupele Europa League”. Acesta a infirmat că s-au strâns datorii către jucători. Un lucru este clar: clubul nu își permite să îi plătească clauza de reziliere lui Antonio Conceicao, deci tehnicianul portughez poate fi omul de legătură dintre cele două „proiecte”.

Pietre de moară

Alte „pietre de moară” care atârnă de „gâtul” noului proiect sunt banii plătiți de club în contul contractelor făcute în ultimul an. Gsp.ro a scris că CFR plătește aproximativ 100.000 de euro pe lună unor fotbaliști care sunt împrumutați sau care fac parte din lot, dar nu prin prima echipă. Bomba atomică a venit, însă, din partea celui care l-a adus pe Julio Baptista, atacantul de 38 de ani care nu mai jocase de 2 sezoane într-un meci oficial. Potrivit presei sportive, brazilianul a venit pe un salariu lunar net de 50.000 de euro, adică un milion de euro brut pe an.

Se spune că orice sfârșit este un nou început, dar, pentru ca noul proiect de la CFR să aibă succes, șefii din Gruia trebuie să elimine toate erorile foștilor oameni de decizie.

Joma - JSport.roJSport.ro

4 COMENTARII

  1. Din nou un articol preplatit ? Chiar il asteptam… 🙂
    E normal, urmeaza meciul impotriva fecesebistilor, trebuia sa vina si atacul sub centura…
    Sa fie sanatos cel ce l-a scris si preplatit, doar ca trebuia scris in ros-albastru si galben, ca sa inteleaga toata lumea din ce parte vine atacul… 🙂

  2. Adi..ai vrut sa fi echositant dar iese din tine esenta de infracractor… Te unge la sflet cand catiga echipa tragatorilor pe nas cu toate ca daca CFR se definteaza nu o sa ii egalati nici in 100 de ani… Istoria o demonstreaza..Singurii supateri din Cluj care au savarsit o crima..sa nu uiti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.