JSport.roJSport.ro

Pariorii români au primit o veste bună la începutul anului: o nouă agenție online a primit licența de funcționare. Avem de unde alege când vine vorba de operatori de top. Personal, îmi place să joc la casa UNIBET datorită ofertei bogate în linii asiatice, dar fiecare poate avea altă agenție favorită, pentru că și alți operatori au atuurile lor.

Sunt mai multe criterii importante în funcție de care poate fi alcătuit un top personalizat al caselor de pariuri online la care putem paria legal în 2018. Ideal ar fi să avem cont deschis la toate și să le judecăm în funcție de ceea ce englezii numesc „betting experience”. Se poate, însă, să ne facem o impresie și privind din exterior, pentru că informațiile esențiale sunt accesibile oricui are o conexiune la Internet.

Oferta propriu-zisă

Cei mai mulți români pariază pe fotbal. Cam 90% dintre pariorii constanți. Această tendință se reflectă în oferta mai mult decât generoasă prezentată de agenții pentru acest sport. Diferența se face între numărul de ligi și diversitatea acestora. Avem mai mari șanse să obținem profit pe competiții de nișă, pe care nu se pariază foarte mult pe favorite, deci cotele nu scad cu aceeași viteză ca în cazul celor mai importante ligi europene.

Ne interesează competițiile din țări „obscure” mai ales dacă avem un avantaj: fie cunoaștem limba și ne putem afla informații de ultimă oră de pe site-uri locale, fie avem prieteni acolo ș.a.m.d.

Meciuri de fotbal nu sunt chiar la orice moment al zilei, iar microbiștii sunt tentați să încerce și pariuri pe alte sporturi. La finalul anului trecut, casele de pariuri online de top aveau în ofertă cel puțin 21 de sporturi: Unibet – 35, Netbet – 33, Sportingbet – 33, Betfair – 31, Betano – 27, Fortuna – 21.

Opțiunile de pariere

Apropo de competițiile de nișă, apreciem casele de pariuri online care oferă opțiuni multe de pariere și pentru ligile mai puțin populare. Cine joacă pe handicapuri asiatice vrea să aibă multe linii și pentru o partidă din Bosnia-Herțegovina, nu numai pentru Real Madrid – Barcelona.

Aceste criteriu este măcar la fel de important ca și primul, pentru că unii preferă să joace pe cornere, alții pe numărul de cartonașe galbene, alții pe total goluri, alții pe intervalele în care se marchează, alții pe procedeul prin care se înscriu golurile … înșiruirea poate continua. În prezent, la noi nu există un operator care să adune ofere toate aceste opțiuni. De aceea spuneam că nu poate exista un top valabil pentru toți, ci doar unul personalizat. Contează cine are cea mai bună ofertă pe competiția pe care suntem specializați.

Cotele

Este relativ ușor să ne dăm seama care case de pariuri online au cele mai bune cote pentru evenimentele pe care obișnuim să jucăm. Trebuie doar să o luăm metodic și să facem un tabel cu cotele oferite de 5-6 agenții de top, pentru meciuri din competiții de nivel diferit.

Unii operatori preferă să câștige mai puțin de la mai mulți, așa că practică o marjă de profit mai mică și au cote mai mari. Cotele sunt foarte importante pe termen lung. Să luăm o diferență care pare nesemnificativă, între 1.25 și 1.30. La o miză de 100 de lei, diferența de profit este de 5 lei. La 100 de pariuri, vorbim deja despre un plus de 500 de lei.

Platforma de streaming video live

Platforma de streaming video live este foarte importantă pentru pariurile live. Nu este înțelept să pariezi pe evenimente în desfășurare dacă nu vezi în ce direcție merge jocul, pentru că statisticile afișate în timp real te pot induce în eroare.

Din fericire, operatorii de pe piața românească au progresat mult la acest capitol, ca și la cel al aplicațiilor pentru pariurile mobile, care ne ajută să plasăm pariuri rapide oricând, de oriunde ne-am afla.

Joma - JSport.roJSport.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.