JSport.roJSport.ro

Campioana U-BT Cluj s-a deplasat la Galați pentru a disputa meciul trei al sferturilor de finală din LNBM contra echipei locale, Phoenix Galaţi.

Clujenii mai aveau nevoie de o victorie pentru a-şi asigura prezența în următoarea fază a competiției, scorul general fiind 2-0 pentru aceştia, şi au obținut-o în această seară, 71-67 (26-23, 11-14, 18-16, 16-14).

Phoenix Galați a deschis scorul, iar apoi echipele au mers cap la cap, campioana reuşind să se desprindă după egalitatea la 7. Gazdele s-au apropiat pe finalul primelor 10 minute la trei puncte, 23-26. În sfertul doi, echipele au preluat pe rând conducerea, iar cu un minut înainte de pauză Galaţi conducea cu 37-35. Lapornik a readus egalitatea pe tabelă, 37-37, după ce a înscris de la libere, acesta fiind şi scorul pauzei mari.

Echilibrul a persistat şi după revenirea de la vestiare, tabela indicând 53-55 înaintea ultimelor 10 minute ale partidei. Clujenii au reuşit să se distanțeze la 12 puncte, 54-66, după cinci minute disputate din sfertul patru, aceasta fiind cea mai mare diferență de scor din toată partida. Pe finalul jocului, gazdele s-au apropiat pe tabelă, dar “U” a reuşit să îşi menţină avantajul şi a câştigat partida cu 71-67.

Astfel, Universitatea s-a calificat în semifinalele LNBM cu 3-0 la general şi îşi aşteaptă adversara, care poate fi CSM Steaua Eximbank sau BC SCM Timişoara.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.