Lumea jocurilor de noroc a devenit una tot mai sigură, pe măsură ce legislația a fost perfecționată. Una dintre prevederile importante în domeniu este obligativitatea verificării identității în termen de 30 de zile de la deschiderea unui cont pe o platformă de gambling, fie că este o agenție de pariuri sportive online, fie că este un cazinou de pe internet.

Dacă ești client nou, trebuie să ții cont de KYC (Know Your Customer). În general, site-urile au o secțiune „Verificare identitate”, în care ți se spune pas cu pas tot ce ai de făcut.  În cazul în care nu o găsești, poți apela la serviciul „Relații clienți”. De exemplu, dacă ți-ai deschis cont la acest cazinou online, intri în contact Vlad Cazino și ceri îndrumări. Ți se vor oferi îndată, pentru că operatorii și-au îmbunătățit foarte mult în ultima perioadă și acest serviciu.

De ce se recurge la KYC

Repetăm, nu este o exigență a caselor de pariuri sau a cazinourilor. Statul român a introdus această obligație, din mai multe rațiuni. În primul rând, prin KYC se verifică dacă jucătorul are vârsta minimă legală (18 ani) pentru a participa la jocuri de noroc. Mediul online nu lasă loc interpretărilor din acest punct de vedere. Ipotetic, într-o agenție stradală poate intra un minor.  Angajații nu pot sta la poartă, ca să ceară tuturor cartea de identitate. Într-una online nu este posibil sau, dacă intră, este „dat afară”, pentru că pică testul verificării identității.

În al doilea rând, contul de jucător este asociat clar cu un Cod Numeric Personal, astfel că orice operațiune financiară pe care o face clientul este plasată într-un context mai larg. În cazul unor depuneri sau retrageri care implică sume mari, operatorii au datoria de a anunța autoritățile, care pot urmări întreaga fișă fiscală a acelui jucător. În cazul în care există o suspiciune de spălare de bani, este demarată o anchetă. La începuturi, industria jocurilor de noroc era un cadru ideal pentru astfel de operațiuni ilicite. În prezent, este mai greu ca cineva să spele bani fără să atragă atenția. Combaterea fenomenului este sprijinită și prin implementarea unor softuri care trag imediat semnalul de alarmă.

Verificarea se realizează simplu și rapid

Operațiunea în sine este una cât se poate de simplă. Majoritatea operatorilor solicită doar o fotografie a unui act de identitate, care poate să fie cartea de identitate, pașaportul sau permisul de conducere. După ce faci fotografia, intri în secțiunea dedicată de pe platformă și o încarci. Mai există și posibilitatea să trimiți documentul prin email. Fii atent să respecți specificațiile tehnice (format, dimensiuni, claritate, luminozitate).

Înainte, dura până la 5 zile lucrătoare ca un angajat al operatorului să analizeze fotografia trimisă. În prezent, primești răspunsul în cel mult 24 de ore. Unii operatori au implementat softuri care analizează imaginea imediat după ce ai încărcat-o și îți oferă răspunsul pe loc: document aprobat/document respins.

Este posibil ca, ulterior, operatorul să solicite și dovezi suplimentare, precum o factură de utilități recentă, pe care să apară numele tău și adresa de reședință completată în formularul de înregistrare. De asemenea, atunci când soliciți o retragere este posibil să ți se ceară și o dovadă a metodei de plată (copie față verso a cardului bancar cu unele cifre acoperite, respectiv un print screen cu pagina principală a portofelului electronic, pe care să apară numele tău).

Totul este foarte sigur

Nu trebuie să îți faci nicio grijă în ceea ce privește siguranța datelor personale. Atât informațiile completate în formularul de înregistrare, cât și documentele transmise și tranzacțiile financiare sunt protejate cu SSL (Secure Sockets Layer). Toate datele sunt stocate în mod electronic într-un mediu securizat cu acces restricționat la nivel înalt.

În cazul în care nu efectuezi verificarea identității în termenul precizat, contul este închis, iar banii din el ajung în bugetul statului. În plus, nici nu poți retrage fonduri până nu rezolvi cu KYC. Nu ai altă variantă decât să îndeplinești obligația legală. Cu toate acestea, agențiile de pariuri și cazinourile online au început să ofere recompense fără depunere pentru clienții care efectuează verificarea contului. Primești fonduri suplimentare sau rotiri gratuite și te poți distra fără să depui vreun ban. Iată o nouă interpretare a vorbei „dacă-i lege, cu plăcere!”.

Jsport.ro - Magazinul tau de incaltaminte si imbracaminte